Coinbase NFT Dilancarkan Dalam Beta, Menggabungkan Ciri Web 2.0

276

Platform Coinbase NFT akhirnya sudah dilancarkan dalam beta.

Seperti OpenSea, Coinbase NFT dibangunkan di rangkaian Ethereum.

Bagi pengguna terawal, Coinbase telah menawarkan transaksi percuma untuk tempoh terhad di platform tersebut sebagai sebahagian permasaran produk terbaharunya.

Tidak semua boleh merasai pengalaman Coinbase NFT versi beta kerana ia terbuka kepada pengguna (penguji) yang dijemput berdasarkan senarai tunggu berdaftar.

Apa yang menarik tentang Coinbase NFT jika dibandingkan dengan kebanyakan platform, ia menawarkan ruang interaksi yang menyerupai Instagram.

Di Coinbase NFT, selain memiliki kebolehan tanda suka, pengguna juga boleh memberi dan membalas komen.

“Peminat NFT mahukan cara terbaik untuk meneroka koleksi, cara terbaik untuk berinteraksi dengan komuniti sebenar, dan ruang yang ada ‘rasa’ saling berhubung antara satu sama lain.” – timbalan presiden produk, Sanchan Saxena.

Boleh dikaakan, Coinbase NFT menggabungkan platform pasaran Web3 dengan ciri yang ditawarkan kebanyakan media sosial Web2.

Mungkin selepas ini Coinbase akan memperkenalkan beberapa ciri terbaharu yang membolehkan penghasil dan pengguna untuk drop, mint, termasuk kehadiran DAO, dan pilihan pembelian NFT menggunakan akaun Coinbase atau kad kredit.

Malah mereka juga akan mengembangkan sayap Coinbase NFT melalui integrasi dengan blockchain lain.

Mampukah Coinbase NFT menjadi pesaing OpenSea atau mengalahkan populariti platform gergasi NFT itu melalui kehadiran ciri Web2?

Apa-apa pun, setakat 20 April, rekod jumlah dagangan harian di OpenSea mencecah lebih 88 juta.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat