Dogecoin (DOGE) Bikin Robinhood Tak Senang Duduk

1,370

Firma perkhidmatan kewangan, Robinhood mendedahkan keuntungan bagi suku kedua 2021 merupakan tuah hasil perdagangan kripto.

Sejak penawaran awam permulaan pada Julai lalu, perdagangan kripto telah menyumbang keuntungan sebanyak 41% daripada hasil kumulatif yang diterima, $233 juta, meningkat 17% daripada suku pertama.

Manakala daripada jumlah tersebut, 62% keuntungan kripto adalah berasal daripada Dogecoin (DOGE). Terdahulu pada suku pertama, rekod yang dicatatkan cuma 34%.

Ini menunjukkan berbanding Ethereum (ETH) dan Bitcoin (BTC) yang turut tersenarai di platform Robinhood kurang mendapat sambutan, tidak seperti DOGE.

Tuah yang tidak berupa tuah, Robinhood menyifatkan sumbangan besar keuntungan daripada perdagangan DOGE sangat merisikokan masa depan pendapatan firma tersebut:

Jika permintaan transaksi dalam Dogecoin menyusut dan tidak digantikan dengan permintaan baru terhadap matawang kripto yang lain, bisnes, situasi kewangan, dan hasil operasi firma ini akan terjejas teruk.

Ketika penulisan, nilai saham Robinhood meningkat lebih 6% kepada harga $49.80. Manakala DOGE didagangkan pada $0.2, meningkat hampir 3% dalam 24 jam.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat