Fuh! Binance Bakal Kembali Ke Korea Bersama Bursa Kripto Ternama!

340

Pertukaran kripto Binance telah memperoleh pegangan majoriti dalam pertukaran kripto Korea Selatan GOPAX. Pembiayaan untuk pengambilalihan itu datang daripada “Inisiatif Pemulihan Industri” yang diterajui Binance.

Ia menandakan kemasukan semula Binance ke dalam pasaran kripto Korea Selatan selepas dua tahun dengan memperoleh GOPAX, yang merupakan antara lima bursa kripto teratas di Korea Selatan.

Pertukaran kripto Binance telah memperoleh pertukaran kripto Korea Selatan GOPAX, lapor Bloomberg pada 3 Februari. Bulan lalu, Binance mengumumkan bahawa ia telah menyelesaikan usaha wajar untuk pemerolehan GOPAX.

Perbincangan kini mencapai peringkat akhir kerana Binance sedang mencari untuk membeli pegangan majoriti daripada CEO Lee Jun-haeng, yang mempunyai 41.2% pegangan dalam Gopax. Kumpulan Mata Wang Digital Barry’s Silbert ialah pemegang saham kedua terbesar GOPAX.

Mengulas mengenai perjanjian itu, Ketua Pegawai Eksekutif Binance Changpeng “CZ” Zhao berkata:

“Kami berharap langkah ini akan membina semula industri kripto dan blockchain Korea.”

Ketua Pegawai Eksekutif Binance sedang giat mencari cara untuk memasuki semula Korea Selatan selepas ia keluar pada Januari 2021. Korea Selatan merupakan salah satu daripada ekonomi kripto terbesar di dunia, kumpulan bakat yang cemerlang, dan komuniti pasaran yang menarik untuk Binance. Pengembangan Korea Selatan akan menjadi yang paling penting bagi Binance untuk menubuhkan kepimpinan dalam gelombang seterusnya pembangunan blockchain dan web3.

Penularan FTX dan Genesis memberi kesan kepada perjanjian pemerolehan GOPAX Binance apabila Genesis menggantung pengeluaran dan penebusan pelanggan selepas kebankrapan FTX. GOPAX perlu membayar balik kira-kira $47 juta kepada pelanggan produk pengurusan kekayaannya GoFi, yang terjejas oleh keputusan Genesis untuk menghentikan penebusan.

Binance merancang untuk menyuntik modal ke dalam GOPAX supaya pengeluaran pelanggan dan pembayaran faedah boleh dibuat untuk produk hasil GoFi.

“Teras asas perjanjian ini adalah untuk menyokong pelanggan dan memastikan bahawa mana-mana pelanggan yang ingin mengeluarkan aset mereka mempunyai keupayaan untuk berbuat demikian,” Yibo Ling, ketua pegawai perniagaan di Binance.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat