Ini Perkara Yang Perlu Diketahui Pasaran Menjelang Pengumuman PM Johnson!

734

Boris Johnson dijadualkan akan membuat pengumuman mengenai penarikan langkah ‘lockdown yang di kenakan sebelum ini. PM Johnson dijangka akan mengumumkan penundaan tarikh akhir ‘lockdown’ akan dilanjutkan kepada 19 Julai 2021.

Hal ini adalah kerana varian Covid-19 India telah menyebabkan kes Covid meningkat sebanyak 240% dalam masa seminggu.

Penundaan tersebut akan dimanfaatkan untuk meningkatkan lagi vaksinasi dengan harapan dapat mengurangkan kemasukan pesakit Covid-19 ke hospital dan orang ramai memiliki imuniti yang tinggi.

Turut dijangka bahawa beberapa perubahan akan diumumkan. Walaubagaimanapun, perjarakan sosial dan peraturan 6 yang digunakan sebelum ini akan dikekalkan. Pub dan restoran tidak akan dibenarkan buka dengan kapasiti yang penuh dengan bilangan pelanggan adalah dihadkan.

Had bilangan untuk memasuki arena, panggung wayang, acara sukan dan teater juga akan dikekalkan. Selain itu, turut dijangka bahawa pemakaian topeng muka akan terus diwajbkan. Para pekerja juga digalakkan untuk bekerja dari rumah.

Sumber-sumber kanan kerajaan mengatakan bahawa jumlah orang di majlis perkahwinan juga berkemungkinan akan kekal. PM Johnson dijangka akan membuat pengumuman tersebut pada 5.00 petang waktu UK (1.00 pagi waktu Malaysia).

Matawang GBP kini didagangkan kukuh berbanding US dolar dengan pengukuhan sebanyak 0.10% kepada paras tukaran 1.4120 setakat jam 11.00 p.m.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat