Inilah Cara Saya Kembangkan Karier Forex Trading Saya dengan Business Plan

476

Setiap perniagaan perlukan business plan. Ini adalah cara untuk betul-betul susun atur untuk business itu berkembang.

Business plan ini lah yang jarang forex trader ambil serius. Ye lah, ada yang kata, “alaaa, aku trade deposit USD5 je, buat apa nak ada business plan segala bagai.”

Dengan alasan inilah, mereka masih lagi menjadi pendepo tegar USD5 sehingga 3 tahun berturut-turut.

Walaupun kadang-kadang pernah juga mereka untung beribu-ribu US Dollar, tetapi karier diorg dalam forex trading masih sama.

Depo dan Stop Out. Withdraw jarang sekali. Walaupun profit ribu-ribu, tapi profit tu akhirnya burned habis. Stop Out lagi.

Business plan ini sebenarnya perlu ada untuk merancang, tahap kita bermula dalam forex trading dan tahap mana untuk kita “senang duduk” dalam bidang ini.

Step by step.

Dalam business, jika anda inginkan sesuatu yang long term, perlu tapak yang kukuh dan sentiasa berkembang walaupun sedikit.

Untuk berkembang ini lah perlu ada satu guide. Guide ini akan tunjuk, dari satu tahap ke tahap yang lain.

Bila dah capai tahap tertentu apa patut buat, apa yang tak boleh buat. Bagaimana nak bertindak. Ke mana nak pergi.

Gambar : Chapter 11 – Memulakan Bisnes Forex Anda

Business plan dalam forex trading ibarat peta.

Dalam Buku MoshedFX’s Ultimate Trader Mastery, saya pecahkan cara nak kembangkan karier forex trading kita kepada 4 plan atau boleh dikatakan 4 level. Step by step diceritakan.

Ia diolah atas pengalaman saya mengembangkan portfolio trading saya dari satu tahap ke satu tahap yang lain, sehinggalah mencapai satu tahap “stress free” environment.

Semua perlu perancangan. Jika anda masih ambil acuh tak acuh bab ini, anda akan berada pada tahap yang sama, tak kiralah 2017, 2018, 2019, 2040 sekali pun.

Nak baca full business plan saya dalam forex trading, dapatkan Pakej Lengkap Belajar Forex MoshedFX’s, sekarang ada diskaun 40% – KLIK SINI

Bagi saya ada dua sahaja, “Go Big or Go Home!”

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat