Jana Pendapatan Guna Instagram Dengan Stategi Baru Meta Platform Ini

327

‘Nama pun Meta takkan tak nak aplikasi Web3 kan.’

Meta Platform Inc rancang menambah fungsi baharu pada aplikasi Instagram yang membolehkan pencipta kandungan (creator) menjana pendapatan.

Difahamkan Instagram akan dilengkapi dengan ciri dagangan non-fungible tokens (NFT) yang membolehkan pembelian dan penjualan karya creator sebagai sebahagian cara menjana pendapatan.

Menurut kenyataan rasmi syarikat, sejumlah kecil creators di Amerika Syarikat (AS) akan menerima kemas kini ciri terbaru tersebut sebelum dibuka kepada umum dan diakses kebanyakan negara tidak lama lagi.

Perkembangan baru tersebut jelas memperlihatkan usaha Meta untuk menarik semula minat pengguna terhadap aplikasi-aplikasi mereka melalui penjanaan pendapatan selepas muncul persaingan daripada TikTok.

Umumnya, TikTok yang memudahkan penggunanya menjana pendapatan melalui gifts telah menarik perhatian creators di sebalik penarikan wang pengiklanan ke platform tersebut.

Dalam pada itu, Instagram sendiri juga sedang rancak memperkasakan fungsi-fungsi yang ditawarkan dalam usaha bersaing dengan populariti TikTok dengan memperkenalkan gift pada Reels dan cara lain untuk menjana pendapatan creators.

Selain itu, Facebook juga sedang merancang untuk melancarkan mod profesional yang akan membenarkan creator membina pengaruh sambil mengekalkan profil peribadi mereka sendiri.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat