MicroStrategy Beli Bitcoin Lagi, Michael Saylor Naikkan Pelaburan Ke $700 Juta!

394

MicroStrategy, di bawah kepimpinan Michael Saylor, sekali lagi mengunda perhatian pemain pasaran pada hari ini dengan pengumuman terbarunya. Sehari selepas mengumumkan tawaran bon nota senior bernilai $500 juta, firma tersebut telah menaikkan jumlah tawaran kepada $700 juta, berdasarkan pengumuman terbaru.

Langkah ini menunjukkan komitmen berterusan MicroStrategy untuk memperbanyakkan pegangan Bitcoinnya dan mengejar objektif korporat am.

Pengumuman terbaru MicroStrategy mendedahkan peningkatan tawaran nota senior boleh tukar bernilai $500 juta kepada $700 juta. Nota tersebut akan matang pada tahun 2032 dan menawarkan kadar faedah 2.25%, dibayar dua kali setahun bermula 15 Disember 2024. Tawaran ini dijadualkan ditutup pada 17 Jun 2024, tertakluk kepada syarat-syarat lazim.

Menurut MicroStrategy, nota tersebut akan dijual secara peribadi kepada pembeli institusi mengikut Peraturan 144A di bawah Akta Sekuriti 1933. Selain daripada peningkatan tawaran, MicroStrategy, yang diterajui oleh Michael Saylor, telah memberikan pembeli awal pilihan untuk membeli sehingga $100 juta tambahan dalam nota dalam tempoh 13 hari selepas penerbitan.

Sementara itu, obligasi senior tidak bercagar ini boleh ditukar menjadi tunai, saham biasa kelas A MicroStrategy, atau gabungan kedua-duanya, mengikut budi bicara syarikat. Perlu diingat bahawa kadar penukaran bermula pada 0.4894 saham per $1,000 nota, bersamaan dengan harga penukaran awal kira-kira $2,043.32 setiap saham.

Harga ini mewakili premium 35% berbanding harga purata berwajaran volume $1,513.46 pada 13 Jun 2024. Walau bagaimanapun, pelarasan terhadap kadar penukaran mungkin berlaku berdasarkan peristiwa tertentu.

Sementara itu, MicroStrategy yang diketuai oleh Michael Saylor telah menegaskan pendiriannya untuk menggunakan hasil jualan untuk membeli lebih banyak Bitcoin. Michael Saylor dan MicroStrategy telah menjadi penyokong aktif Bitcoin sejak 2020. Kini, firma tersebut menyatakan bahawa hasil daripada jualan ini akan digunakan untuk menambah lebih banyak Bitcoin kepada portfolionya serta untuk tujuan perniagaan lain.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat