MicroStrategy Inc Buat Kejutan- Tampil Mendominasi Pemilikan Bitcoin!

868

Syarikat MicroStartegy Inc yang merupakan pendukung Bitcoin dalam kalangan industri korporat baru sahaja mengumumkan bahawa pihak mereka meningkatkan pegangan Bitcoin dengan mengeluarkan belanja sebanyak $15 juta.

Ketua Pegawai Eksekutif Michael Saylor telah menjadi salah seorang penggemar kripto dan menyatakan sokongan penuh kepada Bitcoin. Bitcoin telah membuatkan beliau semakin teruja kerana nilainya terus meningkat.

Sebelum ini beliau lantang bersuara mengenai kepentingan kripto pada masa akan datang dan berpendapat matawang fiat akan mengalami malapetaka dalam 8-10 tahun akan datang. Justeru pada ketika itu syarikat akan menukarkan fiat kepada Bitcoin.

MicroStrategy sekali lagi membeli tambahan sebanyak 253 BTC pada nilai $59,339 per syiling dengan jumlah keseluruhan mencecah $15 juta.

Ini membawa jumlah keseluruhan pemilikan Bitcoin firma tersebut sebanyak 91,579 BTC sebagai pemilik Bitcoin kelima terbesar. Sehingga 5 April, MicroStrategy telah memiliki pegagangan bitcoin sebanyak 5.29 billion.

Sewaktu penulisan, BTC diperdagangkan pada USD 58,798 dan hampir tidak berubah dalam sehari. Harga bitcoin telah naik 4% dalam seminggu dan 18% dalam sebulan.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat