Mimpi Ngeri Untuk Pelabur XRP, Kes SEC-Ripple Dijangka Tamat Pada 2023!

2,069

Koin XRP mendapat perhatian dari pelbagai sudut dunia selepas disaman Securities and Exchange Commission (SEC) Amerika Syarikat (AS) pada Disember 2020.

Bagaimanapun, perhatian itu semakin suram apabila kes ini tiada tanda untuk tamat.

Prestasi XRP pula sejak kebelakangan ini sangat membimbangkan, lagi-lagi XRP telah menyentuh semula paras $0.646 semalam, yang mana kali terakhir dilihat pada 24 Februari.

Apa yang berlaku?

Dalam perkongsian hujung minggu, penasihat am Ripple – Stuart Alderoty menjangkakan kes saman SEC ke atas Ripple tertangguh lagi, dijangka akan selesai selewat-lewatnya pada 2023.

Kenyataan beliau begitu kontra dengan dakwaan CEO Ripple, Brad Garlinghouse pada tahun lepas yang yakin kes tersebut sudah hampir mencapai kata putus seawal tahun ini.

Tanpa disangka, kenyataan Alderoty dan pasaran kripto yang tidak menentu dek perubahan makroekonomi telah menghancurkan harapan pelabur XRP sekali lagi.

Tidak hairanlan XRP susut hampir 18% dari paras $0.79 (19 April) kepada $0.64 (25 April).

Ketika penulisan, aset ini mencatatkan sedikit peningkatan, didagangkan pada $0.697 dengan lonjakan lebih 2% dalam 24 jam.

Penganalisis berpendapat jika XRP gagal untuk meneruskan kenaikan harga, pelabur perlu bersiap sedia untuk berdepan dengan ketidaktentuan yang lebih tinggi.

Pada ketika ini, mungkin ada segelintir pelabur berpendapat masanya untuk menambah lagi pegangan. Manakala ada pula yang percaya tiada ruang lagi harapan terhadap XRP.

Apa-apa pun, sebelum membuat sesuatu tindakan, pastikan pelabur mengambil keputusan yang tidak berlandaskan ketamakan.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat