Pemfailan Semula ETF Suatu Berita Baik? Harga BTC Berjaya Pecah Paras Harga $31K!

107

Selepas beberapa hari BTC hanya membuat pergerakan perlahan di paras $30K, BTC akhirnya berjaya menembusi paras halangan $31,000 pada awal hari ini.

Kebanyakan altcoin bermodal lebih besar telah menghasilkan turun naik kecil dalam tempoh 24 jam yang lalu, selain daripada LTC dan BCH yang kedua-duanya turun lebih 3%.

Pada minggu lepas, pasaran kripto agak tenang terutama dalam Bitcoin ang dibelanjakan sebahagian besarnya berdagang secara mendatar dalam julat yang ketat antara $30,000 dan $31,000. Itu semua berubah pada hari Jumaat, apabila SEC dilaporkan mengeluarkan amaran kepada semua pemfailan ETF Spot BTC baru-baru ini adalah tidak lengkap.

Ini mempunyai kesan serta-merta pada harga mata wang kripto, yang jatuh lebih $1,500 sehingga ke paras terendah 10 hari, $29,500. Walau bagaimanapun, penurunan itu hanyalah sementara dengan harga BTC melantun kembali dengan cepat. Untuk seketika, harga BTC tenang pada paras $30,000 dan $31,000.

Waima begitu pada hari ini, pasaran menyaksikan kembali lonjakan dan harga BTC berjaya pecah paras $31,000. Ini berlaku selepas berita bahawa BlackRock telah memfailkan semula permohonan Bitcoin ETFnya.

Modal pasaran kripto telah melonjak kepada lebih $600 bilion, dan penguasaannya ke atas alt telah menebus semula beberapa posisi yang hilang baru-baru ini dan mencapai 49.6%.

Litecoin dan Bitcoin Cash adalah antara yang berprestasi terbaik dalam beberapa minggu lalu, kerana kedua-duanya mencatatkan paras tertinggi 14 bulan di atas $110 dan $320, masing-masing. Bagaimanapun, kedua-duanya telah merosot sedikit antara 3% dan 4% sejak semalam.

Binance Coin, Ethereum, Solana, Avalanche dan Polkadot juga berada dalam keadaan merah sedikit daripada alt bermodal lebih besar. Sebaliknya, XRP, ADA, DOGE, TRX dan MATIC telah menghasilkan keuntungan yang tidak ketara dalam jangka masa yang sama.

Aptos disisi lain adalah antara yang paling untung hari ini, dengan lonjakan 9.5% yang telah menjadikan aset itu melebihi $8.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat