Persetankan Mesyuarat FOMC, Ini Saham-Saham Pilihan Pakar Wall Street

320

‘Rata-rata syarikat yang tersenarai mempunyai portfolio kukuh untuk tempoh masa panjang dan dekat.’

Menjelang mesyuarat FOMC yang bakal menyaksikan kenaikan kadar faedah pada Khamis ini, pasaran ekuiti dijangka terus menyaksikan sesi penjualan.

Ia adalah rentetan daripada sentimen berisiko pasaran yang membuatkan pelabur kurang minat untuk membeli aset berisiko dan lebih tertumpu kepada pelaburan selamat seperti dolar.

Sungguhpun begitu, masih terdapat beberapa saham menjadi pilihan penganalisis pasaran berdasarkan sejarah prestasinya yang boleh membantu pelabur meraih sedikit keuntungan.

Ikuti ringkasan saham pilihan Wall Street di bawah.

Apple Inc

  • Pelancaran siri iPhone 14 bersama Apple Watch dan AirPods baru pada 7 September lalu sudah cukup untuk menerangkan portfolio jangka pendek syarikat.
  • Ulas Brian White, penganalisis Monness Crespi Hardt, keadaan makroekonomi mungkin buatkan pengguna berfikir banyak kali namun tindakan Apple yang tidak naikkan harga amat menarik.
  • Bagi jangka masa panjang pula, sejarah prestasi Apple sangat sukar untuk digugat dan rentetan itu White meletakkan sasaran harga Apple pada $174.

Broadcom

  • Pemerolehan bernilai $61 bilion Broadcom terhadap firma perisian VMware baru-baru ini secara tidak langsung menambah portfolio syarikat pada masa depan.
  • Jelas Vijay Rakesh dari Mizuho bahawa strategi pelaburan Broadcom tersebut menggambarkan betapa komitednya syarikat untuk menjadi pemain utama dalam pengeluaran komponen semikonduktor dunia.
  • Atas faktor itu, Rakesh percaya meletakkan sasaran harga syarikat pada $793 boleh dicapai dalam jangka masa panjang.

Nvidia

  • Sungguhpun Nvidia diapit isu sekatan penjualan produknya di China oleh pentadbiran Joe Biden, syarikat ini tetap menjadi pilihan Rakesh.
  • Hal ini kerana Rakesh percaya hala tuju syarikat dengan produk baharu syarikat, Hopper, akan menyumbang kepada prestasi memberangsangkan walaupun menerima sekatan oleh pihak berkuasa.
  • Atas faktor tersebut harga sasaran  $225 ditetapkan oleh Rakesh dengan 90% perkembangan kerja AI syarikat menjadi penanda aras prestasi syarikat.
Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat