Razer Bakal Lancarkan Vending Machine Topeng Muka Di Singapura

154

Syarikat pembuat perkakasan permainan, Razer Inc kini merancang untuk mengeluarkan topeng muka buatannya sendiri di Singapura. Uniknya, pengedaran topeng muka berkenaan adalah melalui mesin layan diri atau lebih dikenali sebagai vending machine di seluruh negara itu. Hal ini demikian kerana semua rakyat telah diwajibkan untuk memakai topeng muka bagi membendung wabak pandemik, coronavirus.

Pada peringkat awal, syarikat tersebut telah menempatkan sebanyak 20 mesin di pusat membeli-belah yang menjadi tumpuan ramai iaitu Frasers Property dan JustCo pada 1 Jun nanti.

Untuk pengetahuan semua, Razer merupakan sebuah syarikat yang terkenal dengan peralatan permainan seperti consoles dan papan kekunci serta komponen komputer yang lain. Ekoran situasi pandemik yang melanda, Razer turut melihat peluang baru dengan menubuhkan barisan kilang baru untuk memenuhi permintaan produk kesihatan dalam pasaran.

Di samping itu, syarikat tersebut mendedahkan bahawa mereka telah menjalinkan kerjasama dengan sebuah syarikat pengeluar plastik, Sunningdale Tech Ltd untuk meningkatkan kapasiti pengeluaran surgical mask hingga 10 juta sebulan setelah memulakan pembuatannya pada April lalu.

Tambahan daripada itu, Singapura yang turut menyimpan stok topeng, pada bulan lalu mewajibkan pemakaiannya dan telah mengedarkan topeng yang dapat digunakan kembali kepada rakyat negara berkenaan.

Selain itu, pihak berkuasa telah mencari sumber bekalan baru dan mengembangkan keupayaan pembuatan tempatan bagi menghasilkan topeng muka ketika global sedang berhadapan krisis untuk mendapatkan peralatan perlindungan perubatan yang mencukupi.

Oleh itu, Razer mengambil peluang ini bagi membantu Singapura menghasil topeng mukanya sendiri. Bukan itu sahaja! Razer juga akan memberikan sebanyak 5 juta topeng percuma untuk warganegara dan penduduk berusia 16 tahun ke atas, selepas itu ianya tersedia untuk dibeli. Pembelian topeng itu juga boleh dilakukan melalui aplikasi dompet mudah alihnya, Razer Pay.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat