Samsung Pilih Blockchain Cardano Untuk Projek Kelestarian Alam!

772

Baru sahaja baru-baru ini Samsung membuat pengumuman untuk terjun ke dalam pasaran NFT, kini Samsung membuat lagi kejutan dengaan memilih untuk menggunakan blockchain Cardano untuk usaha kelestarian.

Pengumuman terbaru sebelum ini menggariskan beberapa kemas kini bahawa Samsung merancang untuk menggabungkan NFT dalam siri TV pintar baru.

Platform agregasi NFT akan datang, hadir dengan beberapa ciri yang akan membolehkan pelanggan melihat koleksi digital mereka. Ia boleh didapati di microled Samsung, Neo Qled, dan model bingkai. Dalam masa yang sama, Samsung juga menghadirkan ciri yang membolehkan pengguna untuk membeli NFTS secara langsung dari set TV.

Walaupun syarikat itu mengambil tindakan untuk meluaskan jajahan dalam dunia kripto, mereka juga tidak melupakan arus perdana. Pada hari ini, Samsung mengumumkan inisiatif untuk membantu menanam pokok.

Dalam pengumuman daripada Persidangan CES 2022 yang diadakan di Las Vegas, Samsung mendedahkan bahawa syarikat itu akan menggunakan teknologi blockchain untuk menanam dua juta pokok bakau dalam usaha untuk mengurangkan dan memerangi perubahan iklim.

Syarikat itu merancang untuk menggunakan blockchain Cardano (ADA), dimana ID digital Veritree akan diberi bagi setiap pokok yang ditanam. Veritree ialah penyedia penyelesaian rantaian global berdasarkan rantaian Cardano yang ditujukan untuk projek perlindungan alam sekitar berasaskan alam semula jadi. Ia akan membolehkan Samsung memantau penanaman lengkap dua juta pokok bakau ini dan menjejaki kemajuan penanaman setiap pokok.

Samsung mengatakan bahawa matlamat utama projek ini adalah untuk memulihkan kira-kira 200 hektar tanah (494.2 ekar) dengan pokok. Samsung juga menunjukkan bahawa projek itu dianggarkan dapat menghapus pengeluaran CO2 (kira-kira 1 bilion paun) dalam masa kira-kira 25 tahun.

Sokongan Samsung terhadap Veritree boleh membantu Cardano meletakkan dirinya di atas persaingan dalam niche mesra alam platform kontrak pintar. Walaupun dunia teknologi arus perdana masih belum menerima sepenuhnya ekosistem kripto, penggunaan rantaian Cardano oleh Samsung menghadirkan harapan yang cerah terhadap masa hadapan blockchain.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat