TEZOS – Rangkaian ‘Futureproof’ Yang Diperakui Akan Kekal Canggih

179

Tezos merupakan rangkaian blockchain yang berdasarkan kepada kontrak pintar (smart contract) yang mana ia bertujuan untuk menawarkan infrastruktur yang lebih maju.

Platform sumber terbuka (open source) ini dikhabarkan dapat berkembang dan bertambah baik dari masa ke semasa tanpa ada risiko terhadap hard fork.

Arthur Breitman merupakan pengasas kepada Tezos bersama dengan isteri beliau Kathleen. Namun pada setiap karya-karya yang ditulisnya, beliau gemar untuk menulis namanya sebagai LM Goodman.

Beliau juga mengatakan bahawa daripada aspek tersebut, ia dapat menjadikan pendekatannya ini adalah futureproof dan akan tetap canggih hingga ke masa depan serta lebih selamat.

Jika disaksikan pada carta XTZ/USDT, pergerakan harga XTZ telah melonjak melebihi 300% dan mencatatkan paras ketinggian sepanjang masa (ATH) terbaru di sekitar harga $8.42.

Namun setelah mencatatkan ATH $8.42 terbaru, harga XTZ terus menyusut melebihi 70% dan penyusutan itu juga telah mendorong pergerakan harga untuk kembali menguji paras sokongan $2.50.

Jangkaan seterusnya, jika pergerakan harga terus menyusut paras sokongan $2.50 bakal terus dilepasi dan dijangka bakal menuju ke paras sokongan terendah di paras harga $1.70-$2.

Sekiranya paras sokongan terendah $1.70-$2 tidak berjaya untuk menyokong semula lonjakan harga, berkemungkinan paras terendah yang terbaru bagi pasaran 2021 bakal tercipta.

Sebaliknya jika harga XTZ kembali memperoleh sentimen positif, dilihat harga bakal menguji paras rintangan $3.30 sebelum dijangka bakal menuju ke paras SBR (support become resistance) sekitar $4.

Jika harga berjaya mengekalkan rentak kenaikan, harga XTZ bakal memberi isyarat yang jelas untuk membuat perubahan trend kepada trend bullish.

Setakat jam 4.30 petang waktu tempatan, harga XTZ membuat penyusutan melebihi 2% untuk diperdagangkan di paras harga sekitar $2.43.

Lihat gambar carta matawang kripto XTZ/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat