15 Influencer NFT Paling HOT Sepanjang 2021!

627

Tahu tak? Individu-individu yang digelar influencers turut memainkan peranan penting sebagai penyumbang kepada pertumbuhan pesat industri non-fungible token (NFT) pada tahun 2021.

Bersama-sama dengan ini, kami dedahkan 15 influencers yang telah memberi pengaruh terbesar mengenai NFT di Twitter untuk tahun 2021.

1) Artchick (@digitalartchick)

⦁ Akaun samaran ini telah menjadi pengaruh kuat dalam dunia pengumpulan NFT, dan beliau juga terkenal kerana menyokong pencipta dan inovator wanita seperti World of Women.

2) Mark Cuban (@mcuban)

⦁ Jutawan dalam bidang pelaburan ini merupakan penyokong pasaran NFT Mintable dan SuperRare, penjejak NFT CryptoSlam dan juga pernah mempertimbangkan untuk menukar tiket permainan menjadi NFT.

⦁ Koleksi NFT peribadinya yang besar termasuk Stoner Cats, Hashmasks dan Bored Apes, serta NBA Top Shots’ Luka Doncic. Beliau juga sedang membina galeri untuk seni digital dan koleksi, iaitu lazy.com.

3) Elliot (@EllioTrades)

⦁ EllioTrades disifatkan oleh sesetengah pihak sebagai seorang yang mahir NFT, pakar dalam permainan play-to-earn dan strategi perdagangan, serta memperkenalkan ramai peminat NFT kepada permainan seperti Axie Infinity.

4) Farokh (@farokh)

⦁ Terkenal di Instagram sebagai influencer barangan mewah, Farokh beralih ke dunia NFT dengan menjadi hos Radio Rug di Twitter. Ia merupakan rancangan perbincangan berpusatkan NFT yang popular dan mempunyai pas keahliannya sendiri dalam bentuk NFT.

5) Gmoney (@gmoneyNFT)

⦁ Gmoney merupakan peminat tegar CryptoPunks dan penyokong besar projek seni generatif Art Blocks dan pelabur dalam projek futuristik $10 juta Alethea.AI untuk mencipta ‘NFT pintar’ yang akan berada dalam metaverse pada masa hadapan.

⦁ Awal bulan ini, Adidas Originals NFTs yang direka bentuk dengan kerjasama Bored Ape Yatch Bored Ape, Gmoney dan Pixel Vault telah memperoleh $23 juta dalam tempoh 24 jam.

6) Steve Harvey (@IAmSteveHarvey)

⦁ Pelawak dan hos TV itu telah terjerumus dalam dunia NFT pada bulan Mei, iaitu apabila beliau melancarkan NFT untuk mengumpul dana bagi Yayasan Steve dan Marjorie Harvey.

7) Dom Hofmann (@dhof)

⦁ Peralihan Dom Hofmann yang sebelum dikenali sebagai pencipta bersama aplikasi Vine, ke dunia NFT telah menyaksikan penglibatan beliau dalam beberapa projek besar seperti Loot dan Supdrive.

8) Alexis Ohanian (@alexisohanian)

⦁ Pengasas bersama Reddit ini adalah penyokong besar industri kripto dan secara peribadi menyokong permainan NFT terkemuka Axie Infinity. Beliau gunakan platformnya, termasuk tweet, penampilan TV dan podcast untuk menyokong visi tentang inisiatif NFT dan Web3 yang memberi impak positif.

9) Pranksy (@pranksy)

⦁ Akaun samaran ini mempunyai koleksi yang besar, termasuk NBA Top Shots. Pransky juga merupakan peminat dan pelabur yang memenangi status penerima NFT teratas pada bulan Ogos.

10) Punk4156 (@punk4156)

⦁ Punk4156 muncul pada awal tahun 2021 selepas membeli CryptoPunk gelarannya yang memecahkan rekod dengan nilai $1.25 juta dan tidak lama kemudian diabadikan dalam karya seni Beeple.

⦁ Sebagai pencipta bersama projek Nouns NFT dan penyokong harta intelek sumber terbuka, beliau berusaha mengubah persepsi tentang apa itu NFT dan bagaimana ia perlu diberi perhatian oleh komuniti.

11) Punk6529 (@punk6529)

⦁ Ingin tahu mengenai potensi NFT dan metaverse? Punk6529 sering berkongsi thread viral tentang perkara yang dilihatnya pada masa hadapan.

12) Kevin Rose (@kevinrose)

⦁ Kevin adalah salah seorang pengumpul NFT yang paling banyak diikuti di Twitter. Beliau juga berperanan besar dalam kerja XCOPY dan platform seni generatif Art Blocks.

13) Snoop Dogg (@snoopdogg)

⦁ Ikon hip hop terkenal dunia ini terlibat dalam industri NFT pada tahun ini, dengan menjadi pengumpul NFT Cozomo de’Medici dan membina koleksi karya seni yang popular merangkumi Bored Apes, CryptoPunks dan karya seni bernilai $3.9 juta oleh XCOPY.

14) Mateen Soudagar (@DCLblogger)

⦁ Seorang guru NFT yang berpangkalan di Australia, dengan mendakwa blognya sebagai tempat untuk ne;akar tentang perdagangan pengumpulan kripto nombor satu.

15) Gary Vaynerchuk (@aryvee)

⦁ Beliau telah melancarkan sirinya sendiri ‘VeeFriends’, satu siri lebih 10,000 lukisan dan membantu membiayai platform NFT Digital yang telah menandatangani perjanjian pelesenan jangka panjang dengan major League Baseball dan Mythical Games.

Belajar lebih mendalam tentang NFT bersama Team INTRADAY.my, jom sertai group telegram INTRADAY.NFTKlik di sini untuk sertai.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat