5 Aplikasi Penting Dapat Membantu Ibu Bapa Muda Dalam Mengasuh Anak Kecil

480

Menjadi ibu bapa adalah hal terindah yang pernah berlaku dalam kehidupan. Anak menjadi anugerah terbesar yang pernah ada. Namun mengasuh anak datang dengan banyak tanggunjawab yang harus dipikul.

Zaman pascamoden dan teknologi telah memainkan peranan penting dalam kehidupan kita. Hari ini dimana-mana sahaja kita memerlukan teknologi seperti internet, telefon pintar dan lain-lain untuk melakukan sesuatu. Teknologi ibarat serampang dua mata, ia boleh memudahkan kehidupan dan dalam masa sama ia boleh merosakkannya. Namun semua itu tergantung kepada cara penggunaan seseorang itu.

Pada hari ini, Team Moshed hendak berkongsi kepada anda 5 aplikasi yang boleh membantu ibu bapa dalam pengasuhan anak.

1. Glow Baby Newborn Tracker App

Glow Baby dapat membantu ibu bapa untuk track/jejak pelbagai perkara, bermula daripada menyusu,tidurkan anak, menukar lampin dan memebri ubat. Selain itu, aplikasi ini juga dilengkapi dengan artikel-artikel pengasuhan anak.

2. MyMedela

MyMedela menawarakan perkhidmatan yang hampir sama seperti Glow Baby namun ia menghadirkan perkhidmatan tambahan untuk hal-hal keibuuan.

3. Sound Sleeper: White Noise

Aplikasi dapat membantu mendodoikan agar anak boleh tidur dengan nyenyak. Aplikasi ini menawarkan muzik alunan hujan dan alunan dodoian. Ia akan tutup sendiri seperti yang dinyatakan apabila bayi telah tidur, namun jika bayi menangis, aplikasi akan memutarkan alunan kembali.

4. BabySparks — Development App

BabySpark dapat merekod aktiviti si kecil. Terdapat 1300 aktiviti yang disediakan untuk si kecil anda terokai seperti aktiviti berguling, berbicara dan sebagainya. Anda boleh sesuaikan dengan keperluan anak kecil anda.

5. Nestnotes

Selalu nenek, kawan-kawan dan jiran-jiaran anda sering ingin tahun perkembangan anak anda. Dengan Nestnode anda sudah tidak perlu gusar. Anda boleh rekod memori-memori penting dalam bentuk gambar, video, cerita dan lain-lain dan kongsikan dalam rangkaian rahsia anda.

Pengguna Apple boleh memuat turun aplikasi tersebut. Versi Android sebahagiannya akan datang pada masa akan datang.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat