AAVE Dan SNX Melonjak Tinggi Selepas Penyenaraian Aset DeFi Di Coinbase

110

Menerusi kicauan di laman Twitter pada hari ini, Coinbase mengumumkan akan menyokong aset DeFi seperti Aave AAVE, Bancor (BNT) dan Synthetix Network Token (SNX) melalui platformnya.

“Bermula pada hari ini, pemindahan masuk bagi AAVE, BNT dan SNX dibuka di negara yang menyokong pelaburan. Pelabur tidak dibenarkan untuk memuatkan pesanan dan tiada pesanan akan dilakukan. Pelaburan akan bemula pada atau selepas 9am PT (1 pagi Malaysia) pada Selasa, 15 Disember jika syarat kecairan dipenuhi,” – akaun Twitter Coinbase Pro.

Sejurus pengumuman tersebut, ketiga-tiga aset DeFi itu menunjukkan lonjakan mendadak.

AAVE melonjak kepada $92 daripada $86 dan SNX menyaksikan lonjakan sekejap sebanyak 10%, sekaligus membawa kedua-dua matawang kripto itu dalam senarai 40 teratas berdasarkan jumlah permodalan pasaran.

BNT turut melonjak, sebanyak 24% dalam 24 jam, berjaya menarik aset itu sebagai 100 aset kripto berdasarkan jumlah permodalan pasaran.

Bagaimanapun CEO Coinbase, Brian Amstrong meluahkan kebimbangannya mengenai tindakan Setiausaha Perbendaharaan Amerika Syarikat (AS), Steven Mnuchin yang mahu menyegerakan pembentukan undang-undang baru terhadap penghosan sendiri wallet kripto (self-hosted crypto wallet) sebelum sesinya berakhir.

Ramai bimbang dengan rancangan Mnuchin yang mana menurut Amstrong akan memberi kesan yang tidak diingini, misalnya menyebabkan DeFi kehilangan daya tarikan.

Pesuruhjaya SEC, Hester Peirce menjelaskan inovasi ruang platform wajar dilindungi dengan menyatakan peraturan yang ketat akan menyebabkan kerugian dalam potensi teknologi baru yang membuka peluang kepada mereka yang sebelum ini memiliki akses terhad terhadap sistem kewangan konvensional atau akur dengan pemerintahan yang menindas.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat