Aduh, Isu Multichain Masih Beterusan! Binance Gantung Deposit Buat Sementara Waktu

174

Bursa kripto terbesar dunia Binance pada hari Khamis memaklumkan bahawa mereka mengambil keputusan untuk menggantung deposit buat sementara waktu untuk beberapa bridged network token kerana masih menanti maklum balas daripada pasukan Multichain.

Sementara itu, pelbagai sumber mendakwa pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif Multichain Zhao Jun kini hilang dan disyaki disiasat oleh polis. Pengasas Yayasan Fusion dan pengasas bersama Qian Dejun mengesahkan bahawa beliau tidak dapat menghubungi Zhao Jun.

Bursa Pertukaran kripto Binance dalam tweet pada 25 Mei mengumumkan penggantungan sementara deposit untuk bridged token yang berkaitan dengan Multichain. Binance akan membuka semula deposit hanya selepas mendapat maklum balas daripada pasukan Multichain.

Binance telah menggantung deposit untuk POLS-BSC, ACH-BSC, BIFI-FTM, SUPER-BSC, AVA-ETH, SPELL-AVAXC, ALPACA-FTM, FTM-ETH, FARM-BSC dan DEXE-BSC. Deposit untuk aset ini pada rangkaian lain kekal terbuka.

Multichain mengesahkan lebih awal bahawa kebanyakan laluan silang rantai protokol Multichain berfungsi seperti biasa, tetapi beberapa laluan rantaian silang tidak tersedia kerana adanya “force majeure” dan masa untuk memulihkan perkhidmatan tidak diketahui.

Yayasan Fantom mengeluarkan $2.4 juta daripada SushiSwap. Kumpulan HashKey memindahkan $250,000 ke pertukaran kripto Gate.io, dan pengasas Tron Justin Sun menarik balik 470,000 USDD stablecoin.

Token asli Multichain (MULTI) jatuh 40% dalam 3 hari lepas apabila situasi itu berlaku. Harga pada masa ini didagangkan pada $4.80, turun 25% dalam 24 jam yang lalu.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat