Apa Yang Sebenarnya Terjadi Pada GALA? Gala Games Tampil Beri Penjelasan Perkara Sebenar!

591

Syarikat permainan rantaian blok Gala Games pada hari Jumaat memaklumkan rincian kemaskini mengenai insiden yang berlaku. Menurut Gala Games, Gala tidak digodam atau dieksploitasi. Lanjut pihak mereka, salah kemaskini jambatan pNetwork yang telah mengakibatkan penempatan semula pGALA. Token GALA menjunam 39% dalam beberapa jam kerana panik selepas satu alamat dompet menghasilkan lebih $2 bilion dalam bentuk token.

Gala Games pada 4 November mengingatkan pengguna bahawa token GALA di Ethereum adalah selamat. Kejatuhan harga yang besar adalah rentetan daripada tindakan orang ramai yang menyebarkan FUD bahawa ianya ‘digodam’ atau ‘diekspolitasi’ oleh Gala. Namun begitu, perkara tersebut adalah palsu, kata Gala Games. Protokol penghalaan berbilang rantai pNetwork telah mencetak lebih $2 bilion dalam bentuk token adalah insiden sebenar yang berlaku. Pihak Gala kini sedang menjalin kerjasama dengan Binance dan Bursa kripto lain untuk memulihkan fungsi.

Selain itu, pNetwork akan menghantar pGALA dan BNB baharu ke alamat yang betul berdasarkan kedudukan mereka dalam kumpulan pGALA di PancakeSwap. Sementara itu, kumpulan PancakeSwap sedia ada kekal tidak sah dan jambatan tersebut digantung buat sementara waktu.

“Sesiapa yang membeli di Pancakeswap kini berisiko kehilangan segala-galanya kerana pGALA mereka yang baru dibeli tidak boleh ditebus (oleh itu tidak bernilai) dan BNB yang telah mereka belanjakan mungkin digodam.”

Pasukan pNetwork sedang mengusahakan token pGALA baharu, kemas kini akan dikongsi dengan pengguna tidak lama lagi. Token akan diberi kepada mereka yang mempunyai token pGALA.

Sementara itu, Binance telah menggantung deposit dan pengeluaran untuk token GALA BEP-20 di tengah-tengah kebimbangan mengenai token pGALA pNetwork. Beberapa pertukaran seperti Huobi menghentikan sokongan token GALA.

Selain itu, Binance sedang membincangkan langkah seterusnya dan pelan pemulihan untuk pengguna yang terjejas dengan pasukan pNetwork.

Aset kripto Gala Games GALA menjunam sehingga 39% i tengah-tengah jualan panik selepas pengguna percaya platform itu digodam. Walau bagaimanapun, harga telah pulih selepas firma blockchain menjelaskan sebab di sebalik apa yang berlaku.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat