Artikel Ini Untuk Anda Yang Boleh Pitam Jika Sehari Tak Baca Update Mengenai Emas!

50

Harga emas dicatat stabil dalam sesi Asia pada Khamis menanti mesyuarat bank pusat Amerika Syarikat dan Jepun yang bakal diadakan pada minggu depan.

Emas bagi penghantaran September di Comex New York Merchantile Exchange kekal berada pada angka $1,326.05 satu troy ounce.

Juga di Comex, silver futures bagi penghantaran Disember jatuh 0.18% kepada $19.032 satu troy ounce. Sementara itu, copper futures melonjak 0.09% kepada $2.154 sepound.

Mesyuarat bank pusat Jepun yang bakal diadakan pada 21 September ini dijangka bakal menambah langkah-langkah rangsangan dan memperdalam langkah lanjutan yang berkaitan dengan kadar negatif.

Semalam, emas bergelut berhampiran paras terendah dalam tempoh hampir dua minggu semasa sesi Eropah. Selain itu, pasaran juga menanti laporan jualan runcit AS yang bakal dikeluarkan pada Khamis yang dijangka bakal menentukan potensi kenaikan kadar oleh Fed dalam jangka pendek.

Anda Risau Dengan Ekonomi Malaysia? Mungkin Indeks Ini Boleh Menenangkan Anda! 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat