AUDUSD – Harga Beransur Pulih Dari Kejatuhan Sejak Minggu Lalu

155

Trend bearish harga pada carta pasangan mata wang AUD/USD terhenti seketika semalam apabila harga dilihat mula menunjukkan tanda-tanda perubahan arah.

Ini disebabkan pengukuhan US dolar yang gagal diteruskan apabila raja mata wang itu memaparkan prestasi suram yang meleset berbanding jangkaan selepas petunjuk disampaikan dari Pengerusi Federal Reserve (Fed) Jerome Powell.

Penganalisis menilai berlaku pembetulan harga buat dagangan US dolar dan pelabur perlu berwaspada dengan pergerakan tak menentu menuju dagangan ke penghujung minggu.

Susulan penyusutan US dolar, dolar Aussie sedikit bernafas semula setelah berterusan dibenam jatuh sejak minggu lalu lagi.

Namun peningkatannya agak terhad berikutan laporan pekerjaan Australia yang diterbitkan pada sesi Asia pagi ini kurang memberangsangkan.

Walaupun kadar pengangguran menurun kepada 3.8%, namun ekonomi mencatatkan kehilangan pekerjaan sekitar 6,600 pada bulan Mac berbanding lonjakan angka pertambahan pada bulan sebelumnya.

Diperhatikan pada carta AUD/USD, harga menunjukkan peningkatan harga sederhana sejak semalam selepas di awal minggu mencecah paras terendah sekitar 0.63900.

Memberi isyarat untuk perubahan trend apabila kenaikan tersebut telah mula melepasi halangan Moving Average 50 (MA50) pada rangka masa 1 jam di carta AUD/USD itu.

Kenaikan masih diteruskan sehingga ke sesi Asia pagi ini melihatkan harga menguji zon 0.64500 sebagai rintangan kecil perlu dilepasi.

Kenaikan lebih tinggi akan dijangkakan pada sesi-sesi berikutnya dengan tumpuan adalah pada paras 0.65000 untuk diuji.

Namun, jika harga berundur turun semula di bawah garisan MA50 akan menandakan risiko untuk kejatuhan lebih rendah diteruskan harga.

Paras sekitar 0.63700 antara support yang bakal menjadi sasaran untuk diuji dan dilepasi sebelum harga menyambung trend bearish sebelum ini.

Lihat gambar carta harga pasangan AUD/USD di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Carta yang dipaparkan di atas menggunakan platform SaracenMarkets, buka akaun trading anda di SaracenMarkets hari ini. – KLIK DI SINI – MULA TRADE SEKARANG

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat