Aussie Didagang Suram Dalam Pembukaan Sesi Asia

37

Aussie susut sedikit dalam sesi Asia berikutan komen daripada seorang pegawai bank pusat mengenai keperluan untuk matawang yang lemah. Sementara itu, pasaran hari ini masih menantikan data dari China yang dijadual bakal dikeluarkan lewat hari ini.

AUD/USD didagang menurun 0.10%, manakala USD/JPY dilapor stabil.

AUD/USD, 30 minit
AUD/USD, 30 minit
USD/JPY 30 minit
USD/JPY 30 minit

Bank Kebangsaan  Australia melaporkan indeks keyakinan perniagaan kepada angka 6 berbanding 4 pada bulan sebelumnya. Indeks kaji selidik perniagaan pula dilaporkan pada angka 7 berbanding 8 pada bulan sebelumnya.

Sementara itu, pelabur menjangkakan pelaburan asset tetap di China bakal menurun kepada 8.0% dan pengeluaran industri meningkat kepada 6.1%.

US Dollar Index yang mengukur kekuatan Greenback kali terakhir dinilai pada 0.22%.

Semalaman, US Dollar meningkat lebih rendah berbanding matawang utama yang lain selepas Lembaga Gabenor Fed, Lel Brainard berhujah mengenai dasar kewangan Amerika Syarikat. Komen ini juga sekali gus meningkatkan jangkaan kenaikan dasar oleh Fed dalam jangka masa terdekat.

Artikel ini sangat membantu trader yang ingin open position minggu ini!

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat