Awas! Pengkaji Kripto Ini Beri Amaran Agar Para ‘Trader’ Mengawasi Paras Harga BTC Ini!

1,198

Dalam kemas kini terkini, pengkaji kripto terkemuka Crypto Rover mengamati fasa pengumpulan yang sedang berlangsung bagi Bitcoin (BTC). Beliau menekankan potensi kecairan skala kecil yang signifikan jika harga Bitcoin menyentuh paras $71,900. Rover menekankan  kecairan besar mungkin berlaku di bahagian atas julat tersebut.

Rover menganggarkan bahawa lebih daripada $3 bilion dalam kecairan dalam Bitcoin mungkin berlaku pada titik harga yang disebutkan.Roger menekankan agar dirperhatikan  kadar pembiayaan, trend sejarah, dan tindakan harga jangka pendek.

Selain itu, Rover menunjukkan jurang futures yang besar terhasil semasa hujung minggu, mencadangkan lonjakan untuk mengisi jurang tesebut. Walau bagaimanapun, Rover menyatakan keyakinan dalam potensi kenaikan harga Bitcoin, merujuk kepada pemulihan penunjuk  seperti Indeks Kekuatan Relatif (RSI).

Dengan RSI menyentuh paras rendah yang tidak pernah dilihat sejak Januari 2022, Rover melihat ini sebagai isyarat positif. Selain itu, pengkaji tersebut mengisyaratkan momentum ke atas. Tambahan pula, beliau menggariskan strategi untuk memanfaatkan pembetulan 20%, bertujuan untuk mengumpulkan lebih banyak unit Bitcoin pada paras yang lebih rendah.

Rover menekankan kepentingan kecairan dalam menggerakkan pergerakan harga Bitcoin, dengan mencatatkan bahawa kebanyakan kecairan kini berkumpul di bahagian harga yang lebih tinggi. Turut ditekankan  korelasi antara pertumbuhan modal pasaran USDT dan tindakan harga Bitcoin. Minat yang meningkat dalam kripto seperti yang dibuktikan dengan pencetakan USDT dapat menjadi faktor pemangkin.

Bagi beliau yang terbaik semasa fasa pengumpulan adalah menantikan dengan kesabaran dan mengamati pergerakan harga.  Bitcoin baru-baru ini merosot di bawah $61,000. Ia adalah kemerosotan kedua dalam bulan ini di mana BTC kehilangan lebih daripada 10% dalam nilaiannya. Walau bagaimanapun, harga Bitcoin merebut semula paras harga di atas $66,000 hari ini dan mengekalkan momentum yang kukuh.

Harga Bitcoin naik sebanyak 3.35% kepada $66,300.94 pada hari Isnin. Disisi lain, kripto menyaksikan penurunan sebanyak 29.55% dalam jumlah perdagangan 24 jam, mencapai $43.23 bilion.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat