Berhadapan Situasi Bangkrap – Sam Bankman-Fried FTX Akhirnya Undur Diri Dari Jawatan CEO FTX!

1,991

Pertukaran mata wang kripto Sam Bankman-Fried FTX telah memfailkan kebankrapan Bab 11 di A.S. berdasarkan kenyataan yang berlegar di Twitter. Dalam masa yang sama, Bankman-Fried juga telah meletak jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif dan telah digantikan oleh John J. Ray III. J. Ray III bakal menggalas tugas untuk membantu proses akan datang lebih lancar.

Alameda Research dan kira-kira 130 syarikat gabungan tambahan adalah sebahagian yang termaktub dalam prosiding.

Menurut ketua pegawai eksekutif baharu, Ray, pemfailan bangkrap Bab 11 adalah sesuai untuk memberi peluang kepada Kumpulan FTX menilai keadaannya dan membangunkan proses untuk memaksimumkan pemulihan bagi pihak berkepentingan.

“Kumpulan FTX mempunyai aset berharga yang hanya boleh ditadbir dengan berkesan dalam proses bersama yang teratur. Saya mahu memastikan setiap pekerja, pelanggan, pemiutang, pihak kontrak, pemegang saham, pelabur, pihak berkuasa kerajaan dan pihak berkepentingan lain bahawa kami akan menjalankan usaha ini dengan tekun, teliti dan telus,” sambung Ray.

Beliau menambah bahawa pihak berkepentingan harus memahami bahawa FTX bergerak pantas untuk memulihkan sitausi, ditambah pula dengan tambahan pasukan baharu.

Dalam tempoh beberapa hari, FTX berubah daripada penilaian $32 bilion kepada muflis apabila kecairan mula kering, pelanggan menuntut pengeluaran, dan pertukaran saingan Binance pula tidak berminat untuk memperolehinya.

Anthony Scaramucci, pengasas SkyBridge Capital dan pengarah komunikasi Trump jangka pendek, terbang ke Bahamas minggu ini untuk membantu Bankman-Fried sebagai pelabur dan rakan. Apabila beliau tiba di sana, beliau berkata, ia kelihatan di luar titik penyelamatan mudah tunai yang mudah. Beliau berkata beliau tidak melihat bukti dalam salah pengendalian ini dalam pandangan sebagai orang luar.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat