Binance Mara Lagi Dengan Peruntukan $1 Bilion Untuk Ekosistem Binance Smart Chain (BSC)

411

Khabar terbaru Binance mendedahkan platform pertukaran matawang kripto itu telah memperuntukkan $1 bilion untuk memampankan kebolehan ekosistem Binance Smart Chain (BSC), termasuk meningkatkan penerapan kripto terhadap sektor teknologi kewangan secara menyeluruh.

4 aspek yang menjadi tumpuan projek ini termasuklah: Talent Development, Liquidity Incentive Program, Builder Program, dan Investment & Incubation Program.

Manakala rincian peruntukan bagi setiap aspek tersebut adalah sebanyak $100 juta, $100 juta, $300 juta, dan $500 juta.

Walaupun Binance menerima perhatian daripada beberapa pihak penyelia seluruh negara, platform ini masih tidak gentar mahu meluaskan pengaruh produknya dalam kalangan pendukung matawang kripto.

CEO Binance, Changpeng Zhao dalam twit terbaru malam tadi waktu tempatan meluahkan rasa optimis terhadap projek yang bakal berlangsung.

BSC dilancarkan pada September 2020 sebagai tapak untuk menggalakkan perkembangan aplikasi desentralisasi (dApps), bersesuaian dengan rangkaian Ethereum melalui Ethereum Virtual Machine (EVM).

Tidak cukup dengan itu, BSC juga telah menjalankan kerjasama dengan firma sekuriti blockchain, ImmuneFi sebagai usaha menarik lebih banyak penggodam bertopi putih dan pembangun untuk melindungi rangkaian dengan ganjaran dan insetif yang menarik.

Setakat ini, Binance telah menerima lebih 1 juta pengguna aktif harian, merangkumi lebih 900 dApps.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat