Bitcoin Tembus Rekod Terbaru Dalam Masa 2 Hari Je!

437

Bitcoin (BTC) akhirnya telah melepasi paras harga $13,000 untuk mencapai nilai seterusnya, $13,217 selepas para pelabur memenuhi tahap rintangan utama pada $11,900, $12,000 dan $12,500 dalam masa 48 jam.

3 faktor yang mendorong kepada lonjakan ini:

Pengumuman PayPal

Bermula pada hari ini, pengguna PayPal boleh membeli dan menjual matawang kripto, termasuk Bitcoin.

Sebelum ini timbul pelbagai spekulasi mengenai potensi PayPal untuk menyokong penggunaan aset kripto sebelum pengerusi firma itu, Dan Schulman mengesahkan berita tersebut.

Ekoran daripada itu, harga Bitcoin melonjak dari $12,300 kepada $12,900. Rekod ini dilihat akan berterusan, disertai dengan lebih banyak pelabur dan pihak media tertarik dengan aset digital ini.

Dominasi BTC

Sejak beberapa minggu lalu, prestasi Bitcoin jauh lebih baik berbanding matawang kripto yang lain seperti token decentralized finance (DeFi) dan Ethereum (ETH).

Penganalisis teknikal matawang kripto, Josh Olszewicz menjelaskan kedudukan BTC mendominasi tinggi, melebihi purata bergerak utama.

Ini menunjukkan Bitcoin berupaya untuk kekal mengatasi altcoins dalam masa terdekat.

Pencapaian BTC sejak Ogos

Carta mingguan Bitcoin membuktikan aset itu telah berjaya memecah rekod yang dicapai pada Ogos.

Pada bulan yang sama, BTC mencatatkan rekod tertinggi di Binance, $12,468 sebelum jatuh mendadak bawah $10,000. Tetapi julat tertinggi pada hari ini membawa aset itu kepada harga tertinggi bagi 2020 iaitu $13,217.

Pelabur menjangkakan pasaran akan kembali tenang untuk jangka masa yang pendek selepas berlakunya lonjakan itu.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat