Bitcoin Terus Rancak Diperdagangkan, Adakah Ini Momentum Bullish?

996

Pasaran aset kripto telah berubah ke arah lebih bullish dan jumlah nilai pasaran kripto telah mencecah $2.53 trilion sebagaimana yang dilaporkan di bursa dagangan utama. Harga Bitcoin telah melonjak sebanyak 3.28% kepada paras dagangan $51,382. Hal ini menandakan harga BTC berjaya melepasi paras halangan psikologi $51,000. Paras pasaran BTC telah mencapai $964 bilion.

Bitcoin, ETH dan aset kripto melonjak berikutan sentimen kenaikan harga dan pengambil risiko dalam kalangan pemain pasaran. Untuk ETH, aset kripto tersebut berjaya catat pengukuhan 0.77% kepada paras harga dagangan $4,090.24. Dengan kenaikan harga ini, permodalan pasaran ETH telah mencapai $480 bilion.

XRP juga telah melonjak sebanyak 1.35 peratus untuk mencapai $0.979. Cardano antara yang mengganas dalam peningkatan harga pada hari ini dengann melonjak 8.18% kepada paras harga $1.56. Charles Hoskinson yang merupakan pencetus kepada IOHK yang menjadi tulang belakang Cardano menyatakan bahawa beliau akan membangunkan sistem operasi kewangan pada suku tahun kedua 2022 yang akan membenarkan akses kepada rakyat Afrika untuk perkhidmatan DeFi.

Dogecoin(DOGE) yang berasaskan meme dan kegemaran pegawai eksekutif Tesla,Elon Musk telah catat lonjakan harga selepas Musk menyatakan bahawa Tesla akan mula menerima Dogecoin sebagai bayaran untuk sebahagian alat Tesla. Harga Doge telah naik sebanyak 4.72 peratus kepada $0.1911.

Sebagaimana yang sedia maklum bahawa pasaran sentiasa mengalami turun naik. Pada tahun 2021, pasaran ini telah berkembang dengan kadar yang sangat pantas. Aset kripto yang berasaskan teknologi Blockchain mendapat penerimaan yang lebih meluas.

Walaupun begitu beberapa negara seperti Turki, China, Bangladesh, dan Iraq telah mengenakan larangan sepenuhnya terhadap perdagangan aset kripto. Harga Bitcoin pada hari ini menunjukkan sentimen bullish, bangkit daripada kejatuhan harga pada minggu lepas.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat