BTC Hanya Mampu Berada Di Paras $21K, Apakah Yang Sedang Berlaku Dalam Pasaran Kripto?

244

Bitcoin masih gagal menghasilkan sebarang pergerakan harga yang ketara dalam pasaran dan kekal terperangkap di sekitar paras $21,000.

Mata wang kripto alternatif juga dilihat stabil pada skala harian, berbeza dengan Bitcoin Cash yang muncul sebagai salah satu daripada beberapa pengecualian.

Sentimen lemah yang melampau pada minggu lalu telah mendorong bitcoin jatuh lebih lanjut sehingga jatuh sebanyak lebih $4,000 dalam beberapa hari. Setakat ini BTC belum menunjukkan tanda-tanda untuk bangkit pada minggu ini, sekurang-kurangnya buat masa ini.

Pergerakan harga besar terakhir berlaku pada hujung minggu apabila BTC menjunam ke paras terendah tiga minggu $20,800 (di Bitstamp).

Namun apabila BTC menyentuh paras dorongan, ia telah bertindak balas dengan baik terhadap penurunan ini dan kembali menuntut semula tahap dagangan $21,000. Sejak itu, BTC secara relatifnya kekal di sekitar paras dagangan tersebut dengan beberapa kali cubaan bangkit dari paras tersebut. Setakat ini, BTC hanya berjaya catat harga melebihi $21,000, dan paras pasarannya masih melebihi $400 bilion.

Beberapa bursa kripto mula mengadu bahawa permintaan untuk perkhidmatan mula merosot selepas isu kontroversi LUNA. Bitcoin MVR Tripple Ribbon (terdiri daripada 3MA) mencadangkan bahawa pergerakan harga kurang memuaskan mata wang kripto boleh berterusan dalam beberapa minggu berikutnya.

Di samping itu, agak mengejutkan Bitcoin Cash catat lonjakan 7% di tengah kebanyakan mata wang kripto alternatif gagal menghasilkan perubahan harga yang besar juga dalam tempoh 24 jam yang lalu.

Ethereum juga tidak menentu. Setakat ini ia di dorong oleh sentimen ‘merging’ yang akan datang telah mendorong ETH melonjak ke paras tertinggi berbilang bulan lebih $2,050 pada sepuluh hari yang lalu. ETH kehilangan lebih $500 pada minggu berikutnya atau lebih dan kini didagangkan berada di atas $1,600 selepas peningkatan harian yang kecil.

Ripple, Polkadot, Shiba Inu, dan Avalanche juga berada dalam keadaan hijau sekarang. Sebaliknya, Binance Coin, Cardano, Solana, Dogecoin, dan Polygon telah mencatatkan kerugian yang tidak ketara. Had pasaran kripto keseluruhan telah berjaya mempertahankan tahap $1 trilion.

Dalam industri kripto, Celsius memutuskan untuk bertindak balas terhadap tuntutan KeyFi dengan melancarkan kes undang-undangnya sendiri. Selain itu, pertukaran kripto besar yang berpangkalan di AS Coinbase menghadapi satu lagi tuntutan mahkamah.

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat