BTC Siap Untuk Meroket Kembali? Ini Perkara Penting Perlu Diketahui ‘Trader’!

424

Keputusan Binance, bursa kripto terbesar di dunia, untuk mengurangkan penggunaan mata wang digital stabil BUSD dan TUSD kerana halangan pengawalseliaan telah mencetuskan sentimen positif dalam kalangan trader. Pasaran Tether (USDT) di Binance kembali meningkat dan memberi petanda permulaan kemungkinan lonjakan dalam pasaran Bitcoin dan kripto, menurut data dari Kaiko.

Pasaran mata wang digital stabil TrueUSD (TUSD) di bursa kripto Binance telah merosot daripada lebih daripada 30% kepada hanya 5.6%, menurut pembekal data aset digital Kaiko. Kadar dagangan harian TUSD stabilcoin bahkan telah jatuh di bawah pasaran BUSD rentetan Binance merancang untuk menghentikan sokongannya pada awal tahun 2024.

Sementara itu, jumlah perdagangan USDT dan FDUSD di Binance telah meningkat dengan ketara, dengan pasaran USDT mencapai 80%. Pasaran FDUSD juga meningkat selepas Binance mengumumkan perdagangan Bitcoin dan Ethereum tanpa bayaran dengan mata wang digital stabil FDUSD.

Penjualan pasaran kripto pada bulan September telah dijangka apabila Binance memutuskan untuk membuat perubahan pada perdagangan Bitcoin tanpa bayaran untuk  perdagangan BTC/TUSD dan margin. Pedagang telah keluar daripada TUSD kerana mereka perlu membayar bayaran taker, yang tidak lagi percuma.

Binance nampaknya mengakhiri program perdagangan Bitcoin tanpa bayaran untuk TUSD, mengurangkan sokongannya terhadap mata wang digital stabil TrueUSD (TUSD) kerana beberapa masalah. Pakar-pakar telah menyuarakan beberapa masalah dengan TUSD, yang telah menimbulkan kegemparan dalam pasaran kripto.

Peningkatan dalam jumlah perdagangan USDT akan mengelakkan risiko yang tidak perlu, membawa kembali jumlah perdagangan yang hilang di Binance. Ini akan membantu membawa beberapa momentum ke atas dalam pasaran kripto dan menyelesaikan masalah kecairan.

Para penganalisis positif mengenai permulaan lingkaran bullish dengan harga Bitcoin berada di atas $26,000.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat