Bursa Mata wang Kripto Korea Selatan ‘Buang’ Litecoin (LTC)

783

Platform mata wang kripto utama di Korea Selatan telah menyahsenarai Litecoin (LTC) beberapa minggu selepas penaiktarafan MimbleWimble (MWEB) yang memfokuskan privasi, ditandakan sebagai risiko.

Lima bursa kripto utama iaitu Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit dan Gopax telah menyahsenarai LTC daripada platform mereka.

Dalam pengumuman awam pada hari Rabu, Upbit memetik Akta Pelaporan dan Penggunaan Maklumat Transaksi Kewangan Tertentu, yang melarang transaksi tanpa nama sebagai sebab utama untuk menamatkan sokongan kepada LTC.

Penyahsenaraian dibuat berikutan penaiktarafan MWEB menjadikan transaksi LTC lebih peribadi, menyembunyikan beberapa pengecam utama.

Bursa kripto itu menghubungi Yayasan Litecoin untuk memahami penambahbaikan tersebut yang memfokuskan privasi, dan selepas semakan menyeluruh, Upbit memutuskan untuk menamatkan sokongan ke atas transaksi LTC.

Pengguna platform tersebut mempunyai masa 30 hari untuk mengeluarkan dana LTC mereka.

Upbit dan bursa crypto utama lain telah mengeluarkan amaran untuk pelabur pada minggu terakhir bulan Mei, menasihati mereka tentang risiko pengawalseliaan yang berkaitan dengan transaksi sulit.

Pada waktu penulisan, LTC didagangkan pada $61.80, manakala Bitcoin (BTC) pula stabil pada $30,400 dan Ethereum (ETH) pada sekitar harga $1,800.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat