Charles Gasparino Bersuara, Ada Berita Buruk Untuk Komuniti XRP!

949

“Hmm kesian pemegang XRP baru je nak bergembira, harapnya tak seburuk yang disangka la.”

Pertempuran undang-undang antara Ripple (XRP) serta Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) yang berpihak kepada aset digital itu telah mencetuskan banyak ulasan daripada pemerhati pasaran mata wang kripto.

Antaranya adalah personaliti media terkemuka dan Senior Correspondent Business Network FOX, Charles Gasparino yang dilaporkan menghantar mesej kepada komuniti XRP dalam akaun Twitter miliknya.

Walaupun penyokong XRP sungguh teruja apabila Summary Judgment mengumumkan aset digital itu bukanlah sekuriti, firma pembayaran blockchain tersebut masih perlu bayar sejumlah wang sebagai denda, tegas Gasparino.

Setelah beliau menemu bual beberapa peguam sekuriti berhubung tuntutan mahkamah XRP, kebanyakannya didapati tidak percaya bahagian dimenangi firma tersebut berdasarkan rayuan.

Umum mengetahui Gasparino telah bertindak sedemikian apabila spekulasi berkenaan SEC berkemungkinan pilih untuk merayu keputusan Hakim Analisa Torres pada masa hadapan semakin meningkat.

Memang tidak dinafikan sejak Summary Judgment diumumkan, pasaran kripto telah bertindak seolah-olah kes itu telah berakhir sepenuhnya apabila Coinbase, Kraken dan Gemini menyenaraikan semula XRP dalam platform mereka.

Namun perlu diingatkan bahawa tuntutan XRP tersebut mempunyai implikasi meluas, di mana SEC mampu melakukan tindakan penguatkuasaan selanjutnya dalam tempoh terdekat ini.

Jadi di sini dapat dilihat juga harga XRP berupaya untuk mempamerkan pergerakan turun naik apabila kes tersebut bergerak ke hadapan dalam beberapa bulan akan datang, oleh itu trader perlu bersedia dalam apa-apa kemungkinan sama ada positif atau negatif.

Setakat penulisan ini, harga XRP melonjak sebanyak 5.38% pada paras $0.74 dalam tempoh 24 jam lalu dengan modal pasaran $39 bilion seterusnya mencatatkan kenaikan sekitar 60.32% sepanjang minggu lepas.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat