Harga Coinbase (COIN) Tiba-Tiba Melonjak Tinggi! Ada Apa Yang Berlaku?

125

Pemfailan Bitcoin ETF baru BlackRock telah memberi manfaat kepada harga Coinbase ($COIN) dengan ketara. Dalam pemfailan terbarunya pada hari Isnin, Nasdaq, penyenaraian itu menetapkan Coinbase Global Inc. sebagai rakan kongsinya untuk pengaturan perkongsian pengawasan. Sesetengah peserta pasaran berteori bahawa perkongsian ini boleh menjadi faktor penting dalam mendapatkan pelepasan SEC untuk BlackRock Bitcoin ETF.

Harga saham COIN telah meningkat sebanyak 12% akibat daripada tindakan itu, dan pasaran kripto elah meneruskan aliran menaiknya. Beberapa pengurus dana, termasuk BlackRock, dikehendaki menyerahkan semula permohonan ETF mereka selepas SEC memaklumkan bahawa prosedur yang dibuat oleh Nasdaq dan Chicago Board Options Exchange (Cboe) bagi pihak mereka adalah “tidak mencukupi.”

Usaha berterusan untuk mendapatkan kelulusan bagi Dana Dagangan Pertukaran Bitcoin (ETF) pertama negara telah menimbulkan minat yang semakin meningkat daripada pelabur institusi.

Jika BlackRock Bitcoin ETF diluluskan, Nasdaq “menjangka menerima data pasaran untuk pesanan dan dagangan daripada Coinbase,” yang akan digunakan untuk memantau dagangan.

Permohonan semula dengan ketara meningkatkan kemungkinan SEC akan meluluskan Bitcoin ETF yang disokong oleh BlackRock. Menurut pakar, SEC tidak sepatutnya mendakwa Coinbase bahawa pihak mereka menjalankan perusahaan haram kerana kerajaan dan organisasi utama menggunakannya untuk mengakses kecairan mata wang kripto.

Memandangkan pasaran kripto stabil pada tahun 2023, saham syarikat Coinbase telah menikmati aliran yang kukuh. Berbanding dengan pasaran kripto, yang telah meningkat kira-kira 52% dalam tempoh yang sama, COIN telah meningkat lebih daripada 140% sejak permulaan tahun.

 

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat