Coinbase Rancang Untuk Menghentikan Deposit dan Pengeluaran Ethereum? Ini Penjelasan Terbaru!

563

Coinbase yang merupakan bursa pertukaran mata wang kripto terbesar di Amerika Syarikat dilaporkan akan menggantung deposit dan pengeluaran Ethereum buat sementara waktu semasa ‘gabungan’ yang akan berlangsung pada September.

Berdasarkan pengumuman Coinbase, penggantungan itu akan akan memberi kesan kepada semua pergerakan token ETH dan ERC-20 dalam rantaian namun ia perlu dilaksanakan untuk memastikan penambahbaikan terhasil dengan betul dalam sistem dalaman Coinbase. Dagangan aset yang sudah ada di bursa dijangka tidak akan terjejas.

Kata Coinbase, “kami melihat acara ini sebagai langkah besar ke arah meningkatkan penggunaan ekonomi kripto dan akan menyokongnya dalam pelbagai cara yang sejajar dengan misi kami untuk meningkatkan kebebasan ekonomi di dunia,”.

Gabungan atau “The Merge” iaitu penambahbaikan Ethereum adalah sangat dinanti-nantikan yang dimana ia sedang dalam proses pembangunan. Ia akan menukar mekanisme konsensus protokol daripada bukti kerja (POW) kepada bukti kepentingan (POS), mengurangkan penggunaan tenaganya sebanyak unjuran 99.95%.

Peralihan itu juga membolehkan perkembangan dalam pelan hala tuju skala Ethereum, yang akan membantu ia menangani isu yang berkaitan dengan kos transaksi yang tinggi. Penggabungan itu akhirnya dijadualkan berlangsung pada 15 September.

Menjelang acara itu, Coinbase menasihatkan pengguna supaya berhati-hati dengan penipuan berkaitan gabungan, yang mungkin meminta dana pengguna untuk “menaik taraf kepada ETH2,” walaupun tiada token yang dikaitkan dengan penambahbaikan. Aset anda akan selamat dan terjamin dalam tempoh ini dan tiada tindakan diperlukan untuk menaik taraf di pihak anda,” kata bursa itu.

Coinbase berkata bahawa sebarang deposit “ETH2” yang kini dipertaruhkan dengan platform akan disenaraikan di bawah baki “ETH” pengguna selepas penggabungan. Walau bagaimanapun, baki tersebut akan tertera secara berasingan sebagai “staked ETH” dan dijangka tidak tersedia untuk pengeluaran sehingga awal 2023.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat