CZ ‘Kurang Senang’, Binance Akhirnya Hentikan Perpindahan Antara WazirX!

269

Bursa kripto terbesar dunia Binance pada hari Isnin berkata ia akan menghentikan saluran pemindahan dana luar rantaian antara WazirX dan Binance. Langkah itu dibuat selepas beberapa pengguna mendakwa bahawa dana yang didepositkan dalam WazirX adalah diuruskan oleh Binance.

Perkara ini menimbulkan kekeliruan dalam pasaran. Justeru, Binance dalam kenyataannya terbaru mengumumkan bahawa ia akan menghentikan pemindahan dana luar rantaian antara WazirX mulai 11 Ogos pada 03:00 UTC.

Tindakan kawal selia baru-baru ini terhadap Zanmai Labs Pvt Ltd oleh Direktorat Penguatkuasaan India membawa kepada persaingan sengit berhubung pemilikan pertukaran kripto WazirX.

Ketua Pegawai Eksekutif Binance “CZ” sebelum ini menjelaskan bahawa bursa kripto Binance tidak memiliki kepentingan dalam firma induk WazirX Zanmai Labs. Walau bagaimanapun, pemilik Zanmai Labs berpendapat sebaliknya. Mereka percaya perjanjian itu selesai pada 2019.

Bagi elindungi pengguna, Binance kini mengalih keluar saluran pemindahan dana luar rantaian antara kedua-dua bursa kripto. Sesetengah pengguna mendakwa Binance menguruskan deposit dana dalam WazirX. Walau bagaimanapun, tuntutan itu adalah palsu.

Binance akan menghentikan pemindahan dana luar rantaian melalui pilihan “Log Masuk dengan Binance”. Walau bagaimanapun, pengguna masih boleh menggunakan proses pengeluaran dan deposit standard untuk mendeposit atau mengeluarkan dana.

Tambahan pula, pertukaran kripto global akan menyokong pengawal selia India dalam siasatan yang sedang dijalankan. Binance menegaskan bahawa pihak mereka akan memberi segala kerjasama dengan pengawal selia, penggubal dasar dan penguatkuasaan undang-undang.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat