Debaran Menanti FOMC! Pasaran Kripto Boleh Berhadapan Pembetulan Yang Besar?

885

Mesyuarat Federal Open Market Committee (FOMC) dijadualkan berlangsung pada jam 3 pagi nanti dan pemain pasaran kripto dengan tekun mengawasi setiap kemas kini yang dikeluarkan. Menurut beberapa penganalisis, the Fed mungkin memperkenalkan pengurangan kadar atau menetapkan keputusan yang sama, kedua-duanya boleh memberi manfaat kepada pasaran kripto. Walau bagaimanapun, seorang penganalis kripto terkemuka mengesyaki bahawa mesyuarat FOMC boleh menyebabkan ketidakstabilan dalam pasaran, dan harga Bitcoin (BTC) boleh mengalami kerugian sehingga 30%.

Sheldon The Sniper, seorang penanalis kripto dan YouTuber, mencatatkan bahawa mesyuarat FOMC akan menyebabkan peningkatan ketidakstabilan dalam pasaran mata wang kripto. Selain itu, beliau turut menyatakan bahawa beliau dapat melihat “kelemahan” dalam carta harga Bitcoin, yang boleh menyebabkan pembetuan yang besar.

Dalam satu kiriman di X, penganalisis kripto itu mengisyaratkan penurunan 20-30% untuk Bitcoin dalam beberapa hari akan datang. Selepas itu, Sheldon menyampaikan secara langsung di YouTube dan menekankan sebab-sebab di sebalik pembetulan harga Bitcoin.Beliau menganalisis graf harga Bitcoin pada skala masa 4 jam dan mencatatkan bahawa jika candle per jam ditutup di bawah $42,000, itu boleh menjadi tanda awal kejatuhan besar.

Selain itu, Sheldon turut menyatakan bahawa kecairan Bitcoin yang besar boleh dilihat pada Heat Map, yang boleh lebih menekan nilai kripto tersebut. Selain itu, ketidakstabilan yang diperkenalkan melalui mesyuarat FOMC boleh menjadi pemangkin dalam senario ini.

Di sisi lain, FlameseN, seorang penganalisis teknikal lain, memberi amaran kepada pemegang leverage Bitcoin dan meminta mereka untuk sentiasa berwaspada apabila keputusan Fed diumumkan. Beliau mencatatkan bahawa mengawasi ketidakstabilan adalah sangat penting untuk mengurangkan kerugian. Tambahan pula, beliau turut mencatatkan bahawa Bitcoin “ketika ini mengekalkan Mid-Range & 6h 200SMA.” Walaupun demikian, dia memperingatkan tentang potensi ujian semula jika nilai jatuh di bawah tahap ini.

Selain itu, Michaël van de Poppe, menyatakan bahawa beliau menjangkakan harga Bitcoin berada dalam julat antara $38,000 hingga $48,000 dalam jangka pendek. Tambahan pula, dia meramalkan ada potensi penarikan balik, sejajar dengan pendapat penganalisis lain. Poppe mengambil platform X dan menulis, “Mungkin pembetulan dalam jangka pendek selepas itu kemungkinan kecil lonjakan sebelum separuh akhir ke $48K.”

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat