Debut Swift Haulage Berakhir Sedikit Goyah

220

Langkah kiri sikit dalam debut ni.

Debut Swift Haulage berakhir rendah dengan penurunan 7 sen atau 6.8% pada 96 sen sementara permodalan pasaran bernilai RM854.21 juta.

Syarikat pembekal perkhidmatan logistik bersepadu itu telah melakukan debutnya dalam pasaran utama Bursa Malaysia pada Selasa 21 Disember yang didagangkan pada 10 sen atau 9.71% pada RM1.13 serta tawaran awam permulaan (IPO) RM1.03.

IPOnya yang mengumpul RM161.9 juta telah menjadikannya salah satu daripada IPO terbesar 2021 dan terbitan awam sebanyak 157.14 juta saham baharu dan tawaran untuk penjualan 177 juta saham sedia ada termasuk opsyen keseluruhan.

Sebelum ini, syarikat itu menyatakan IPOnya telah menarik sembilan pelabur iaitu AIA Bhd, AmFunds Management Bhd, AmIslamic Funds Management Sdn Bhd, Areca Capital Sdn Bhd sebagai pengurus dana Areca Dynamic Growth Fund 10, Kenanga Investors Bhd, HSBC Global Asset Management ( Hong Kong) Ltd, Nikko Asset Management Asia Ltd, UOB Asset Management (Malaysia) Bhd dan Zurich Life Insurance Malaysia Bhd.

MIDF Amanah Investment Bank Bhd ialah penasihat utama, pengumpul buku utama bersama, pengumpul buku bersama, penaja jamin pengurusan dan penaja jamin bersama untuk IPO.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat