Detik Penting Buat Ripple! – Adakah XRP Mampu Tembus $1?

3,432

Matawang kripto Ripple, XRP menyaksikan lonjakan tertinggi dua bulan pada Isnin, dipercayai didorong oleh plot yang sama seperti lonjakan saham GameStop (GME) baru-baru ini.

Pergerakan harga itu telah membalikkan penurunan harga pada akhir Disember lalu yang disebakan undang-undang. XRP telah naik ke paras tertinggi $0.7 pada waktu dagangan Eropah iaitu tahap tertinggi yang dikecapi sejak 25 November. Peningkatan hari ini diteruskan dari $0.27 sehingga $ 0.50 dan terus meningkat kepada paras tertinggi harian pada $0.7 pada hari Isnin. Lonjakan harga ini meletakkan Ripple pada ranking nombor 3 terbesar dalam nilai pasaran.

Harga XRP turun dari $ 0.55 menjadi $ 0.20, setelah Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa A.S. mengumumkan tuntutan mahkamah terhadap Ripple Labs pada 22 Disember. Tuntutan ini menybabkan sebahagian platform pertukaran menggugurkan Ripple di platform mereka.

Walaubagaimanapun, Ripple Labs telah menjawab semua tuduhan SEC pada hari Jumaat. Dalam 93 mukasurat pernyataan pembelaan yang difailkan pada Sabtu, Ripple telah menjawab satu-persatu tuduhan SEC dengan menfokuskan kepada fungsi Ripple serta hubungannya dengan matawang kripto yang lain dari segi harga. Baca disini.

Lonjakan sejak akhir-akhir ini dipercayai berpunca daripada kumpulan Telegram dikenali Buy & Hold XRP (t.me/pumpxrp) dan r / SatoshiStreetBets. Kumpulan tersebut rata-rata memilik hampir 200 ribu ahli.

Berdasarkan maklumat di dalam kedua-dua ruang sembang itu, pump XRP dijangka akan bermula pada hari ini, 1 Februari 2021 jam 8:30 AM EST (9:30 malam waktu Malaysia).

Setakat ini, XRP didagangkan pada $0.4497. Menurut penganalisis. sasaran XRP seterusnya ialah $0.80, jika ia dapat ditembus maka terdapat potensi untuk mencapai paras harga $1 bahkan lebih tinggi.

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat