Elon Musk Dijemput Ke Pembukaan Shibarium Mainnet, Komuniti Gembira!

423

“Adakah SHIB akan naik atau turun selepas pelancaran Shibarium?”

Demi pelancaran rasmi protokol penskalaan Layer-2 Shiba Inu (SHIB) Shibarium, bekas Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Twitter Elon Musk bakal menghadiri Persidangan Futurustik Blockchain yang akan berlaku pada 13 hingga 17 Ogos 2023.

Menurut pembangun utama SHIB Shytoshi Kusama dalam akaun Twitter miliknya sebagai tindak balas pada gambar Musk yang memakai baju dengan tulisan “I Love Canada”, pasukannya tidak sabar untuk menunggu kehadiran beliau pada acara tersebut yang akan diadakan di Toronto, Kanada.

Secara konteks, Shibarium yang meningkatkan kebolehskalaan rangkaian Ethereum (ETH) telah mengadakan hackathon* berbilang bulan sebagai sebahagian daripada persidangan tersebut, ulas Kusama lagi.

*Acara atau pertandingan di mana peserta bekerjasama untuk mencipta penyelesaian inovatif menggunakan teknologi blockchain

Penyelesaian penskalaan Layer-2 telah direka untuk membenarkan pembangun membina aplikasi decentralized (DApps) dan penyepaduan ke dalam perniagaan kehidupan sebenar termasuk projek dilaksanakan mereka.

Suka dimaklumkan di sini bahawa ujian beta disiarkan secara langsung di mainnet dipanggil Puppynet telah merekodkan 25 juta transaksi yang membawa makna ia telah menunjukkan permintaan besar dalam komuniti kripto.

Menerusi pemerhatian, jumlah blok diproses oleh Shibarium beta Puppynet telah melebihi 1.4 juta dan bilangan address wallet naik pada 16.98 juta manakala jumlah transaksinya lonjak 33 juta kemudian jumlah keseluruhan wallet berjaya cecah 17 juta.

Memandangkan tarikh pelancaran rasmi Shibarium semakin hampir, kadar transaksi dan address wallet dijangka akan terus memuncak tinggi.

Namun perlu diketahui juga Musk secara tidak langsung telah mempromosikan SHIB apabila baru-baru ini menyebut tentang memecoin tersebut dalam akaun Twitter miliknya, tetapi kini harganya masih mencatatkan penyusutan 0.99% pada paras $0.000008.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat