Gagal Melepasi Paras Rintangan, Mampukah BTC Meneruskan ‘Bull Run’?

1,108

Pada hari Ahad semalam, aset kripto BTC telah mula mencatat kerugian sehingga ke pagi hari ini menyebabkan BTC didagangkan pada paras $57,000. Walaubagaimanapun, kerugian yang dicatat pada hari Ahad telah dihilangkan dengan paras rintangan masih kekal pada $60,000.

Bitcoin setakat ini masih kekal tidak menentu dengan BTC melonjak $2,900 dalam 15 mini sebelum pembukaan Wall Street. Berdasarkan CoinMarketCap, harga BTC didagangkan pada paras dagangan $58.150 semasa penulisan. Sebelum itu, BTC telah mampu bangkit dari paras terendah yang dicatat pada hari ini pada $56,640.

BTC telah menunjukkan penolak yang kuat selepas melepas paras $60,000 untuk seketika. Dengan ini paras ini bertindak sebagai rintangan dan tahap kritikal untuk ditembusi bagi meneruskan ‘bull run’.

Penganalisis dari Rekt Capital berpendapat bahawa untuk BTC meneruskan momentum maka cara paling berkesan adalah BTC melanjutkan fasa consolidation atau pembetulan harga yang besar.

Sebahagian berpendapat bahawa perkara ini adalah sihat untuk Bitcoin meneruskan lonjakan harga yang lebih besar. , Michaël van de Poppe menyatakan bahawa, ‘pada ketika ini dalam pergerakan harga baru-baru ini, harga Bitcoin telah menunjukkan penolakan pada paras rintangan $60,000. Penolakan paras ini akan mendorong harga BTC kembali kepada paras sokongan sekali lagi”.

Sepuluh aset kripto teratas mengikut jumlah nilai pasaran kebanyakannya tidak berubah untuk hari kedua minggu ini, dengan hanya Solana (SOL) yang mencatat keuntungan ketara hanya lebih 5%.

Disisi yang berbeza, Presiden A.S. Joe Biden telah memilih Jerome Powell untuk berkhidmat sepenggal lagi sebagai Pengerusi Rizab Persekutuan yang mendorong kenaikan hasil bon.

 

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat