Gandakan Sumber Kewangan Anda Dengan 5 Perkara Ini

1,188

Biasa kita dengar untuk memiliki wang yang banyak, kita perlu menabung. Tapi, tidak ramai yang tahu bagaimana mahu menggunakan wang tersebut untuk mencari keuntungan yang berganda.

#1. Labur untuk perkara yang anda suka

Ada dua cara untuk menjana kewangan. Menabung atau melabur. Bagi Bethenny Frankel, pengasas Skinnygirl, beliau berpendapat jika mahukan pulangan wang yang berganda, anda perlu belanjakan ke atas perkara yang anda suka dan pakar. Jika anda sukakan sesuatu, anda pasti mahir dengannya.

#2. Jual dan beli barang daripada jualan garaj

Gary Vaynerchuk, pengasas VaynerX mencadangkan anda untuk mencari barang di jualan garaj seperti figura aksi atau barangan antik. Kemudian buka eBay dan lihat nilai barangan yang sudah terjual. Jika barang yang anda jumpa di jualan garaj membawa nilai keuntungan yang besar di eBay, jangan teragak-agak untuk membeli barangan tersebut dan jual di eBay. Jika anda bijak dalam promosi, anda mampu meraih lebih daripada apa yang anda jangka.

#3. Asah bakat yang menjana kewangan

Pengasas Closers.com dan penulis ‘Unlock it!’ iaitu Dan Lok menyarankan bagi mereka yang mahu memulakan bisnes untuk belanja wang dengan membeli buku atau menghadiri ke mana-mana program yang dapat membantu anda mengasah bakat yang bernilai. Pilih bakat yang menguntungkan seperti copywriting, pemasaran atau jualan. Apabila sudah mempunyai simpanan yang kukuh, bolehlah memulakan pekerjaan sepenuh masa anda iaitu bisnes yang anda inginkan.

#4. Mulakan bisnes di dalam talian

Matt Clark, pengerusi Amazing.com mencadangkan untuk dalami ilmu perniagaan dan mulakan perniagaan anda dengan mencari produk yang berkualiti dengan harga 10% hingga 30% daripada harga yang anda boleh jual dalam talian. Pilih produk yang memiliki permintaan yang tinggi dan pasarkan produk tersebut melalui media sosial dan iklan dalam talian. Fokus pada keuntungan dan kuantiti yang telah terjual.

#5. Tubuhkan bisnes program bimbingan

Jika anda mempunyai keyakinan dan pakar dalam sesuatu bakat, pengasas ROI Machines dan RudyMawer.com, Rudy Mawer mencadangkan anda untuk membuka bisnes yang mengetengahkan program bimbingan atau perundingan berdasarkan bidang kepakaran anda. Idea ini merupakan cara paling pantas, efektif dan memerlukan modal yang sedikit. Apa yang anda perlukan hanyalah masa.

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat