Google & Polygon Bergabung Tenaga! Harganya Bakal Menggila?

429

“Pelabur rasa kerjasama ni dapat buatkan harganya naik tinggi ke?”

Pengasas mata wang kripto MATIC, Polygon Labs memeterai perjanjian bersama Google Cloud sebagai sebahagian daripada perkongsian strategik jangka panjang dalam mengembangkan lagi ekosistem mereka.

Diperjelaskan lebih terperinci, peneraju teknologi pengkomputeran awan Google akan mengemas kini Blockchain Node Engine supaya mereka dapat beri sokongan kepada Polygon yang merupakan penyelesaian layer-2 pada Ethereum.

Menurut Ryan Wyatt, Presiden Polygon Labs berkata bahawa kerjasama tersebut bertujuan untuk meningkatkan pemprosesan transaksi dan menggalakkan lebih ramai perniagaan menerima teknologi blockchain melalui rangkaiannya.

Selain itu, Google Cloud berhasrat mengembangkan infrastrukturnya bagi menyokong zkEVM yang telah dilancarkan oleh Polygon, iaitu penyelesaian berskala untuk aplikasi decentralized atau lebih dikenali sebagai Dapps.

Menjelang penghujung suku ketiga, ia juga akan membantu para pencipta menggunakan blockchain berasaskan aplikasi yang dibina melalui teknologi Polygon pada server mereka.

Susulan berita terkini itu, komuniti MATIC berpandangan bahawa harganya mampu melihat kenaikan drastik pada masa hadapan kerana ia akan wujudkan lebih banyak utiliti berbanding peningkatan bilangan nod ataupun aplikasi.

Dalam pada itu, syarikat startup yang disokong oleh Polygon Venture, iaitu firma modal teroka untuk bantu membina aplikasi decentralized baharu pada ETH dan Polygon sama sekali layak sertai program startup Web3 Google Cloud.

Setakat penulisan ini, harga MATIC mencanak sebanyak 1.86% pada paras $1.01 dalam tempoh 24 jam terakhir dengan modal pasaran $9 bilion namun masih menyaksikan penurunan sekitar 2.74% sepanjang minggu lepas.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat