Harga Minyak Pertahankan Keuntungan

249

Minyak mentah didagangkan stabil pada awal perdagangan Asia ketika para pelabur menilai kesan terhadap permintaan bahan bakar dari kebangkitan terbaru di Covid-19 di seluruh dunia.

Niaga hadapan minyak mentah Brent sedikit meningkat pada $75.34 setong, sementara dagangan WTI Amerika Syarikat positif pada $74.30 setong.

Varian coronavirus Delta terus merebak dengan cepat di Asia dan Eropah, dan yang terbaru di Amerika Syarikat, sehingga menyebabkan lonjakan jangkitan dan sekatan baru di beberapa wilayah.

Peningkatan itu menambahkan ketidakpastian dalam pasaran, lebih-lebih lagi setelah OPEC+ menamatkan perbincangan mengenai pengeluaran pada minggu lalu tanpa perjanjian untuk bulan Ogos.

Penerbitan terbaru data daripada China bakal menekan harga minyak, di mana import minyak mentah di negara itu dilaporkan buat pertama kalinya jatuh ke tahap terendah tahun ini pada bulan Jun.

Ini menunjukkan bahawa permintaan dari ekonomi kedua terbesar dunia itu semakin berkurang, seiring dengan pertumbuhan lebih lemah yang dipamerkan dalam beberapa siri data sebelum ini.

Pasaran kini menantikan data daripada Institut Petroleum Amerika (API) yang diharapkan untuk terus menunjukkan pengurangan dalam bekalan minyak mentah AS pada minggu lepas.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat