Isu Pengeluaran Dana Binance Buatkan Pasaran Gusar, In Respon Terkini ‘CZ’ Yang Perlu Diketahui Pasaran!

533

Binance, bursa kripto terbesar di dunia menyaksikan pengeluaran besar di tengah-tengah pemulihan pasaran yang luas. Berdasarkan data yang dikeluarkan oleh Nansen, Sekitar $3 bilion telah ditarik balik oleh para pelabur daripada bursa dalam tempoh 24 jam yang lalu. Walau bagaimanapun, CEO Binance, CZ telah mengeluarkan memo di kalangan kakitangan pejabat di tengah-tengah ketidaktentuan ini.

Laporan mencadangkan bahawa Binance CZ mengeluarkan amaran kepada kakitangannya bahawa pertukaran mungkin menghadapi cabaran yang sukar dalam beberapa bulan kehadapan. Sementara itu, beliau menambah bahawa firma itu akan mengatasi cabaran semasa. Ia dilaporkan sebagai percubaan CZ untuk menenangkan keadaan dengan memaklumkan rakan sekerjanya mengenai kesihatan kewangan syarikat.

Berdasarkan memo, Binance CZ menyatakan bahawa industri kripto sedang melalui detik bersejarah. Bagaimanapun, beliau menegaskan bahawa Binance kukuh dari segi kewangan dan akan berjaya melalui mana-mana musim ‘mendinginkan’ buat pasaran kripto.

Beliau menambah bahawa beberapa bulan akan datang boleh menjadi bergelora namun beliau yakin Binance akan dapat melaluinya. Walau bagaimanapun, Binance CZ menyebut bahawa keruntuhan dahsyat FTX baru-baru ini adalah sebab utama di sebalik keadaan ini. Walaupun ini juga telah membawa banyak penelitian tambahan dan persoalan sukar mengenai bursa pertukaran kripto.

Keruntuhan FTX telah menyebabkan kejatuhan besar-besaran pasaran kripto. Paras pasaran kumulatif telah menurun di bawah paras penting $1 trilion.

Sejak penahanan bekas CEO FTX, SBF, Binance menyaksikan aliran keluar bersih sekitar $3 bilion dalam sehari. Ini menunjukkan rasa gementar dalam kalangan pengguna.

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat