Jangan Pandang Rendah, Token China Boleh Jadi Penggerak Pasaran Kripto!

432

“Mungkin ramainya yang pandang sebelah mata tapi kripto China ini dikatakan berpotensi besar.”

Sungguhpun menghadapi sedikit rintangan bersama Amerika Syarikat (AS), pasaran mata wang kripto mungkin bakal pulih selepas Hong Kong membenarkan perdagangan runcit dalam Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) dan aset digital lain.

Sudah sedia maklum pasaran kripto semakin terkesan apabila pengawal selia AS secara berterusan bertindak agresif terhadap bursa aset digital.

Ditambah pula dengan pasaran kewangan AS yang kian meleset disebabkan krisis perbankan termasuk pelbagai cabaran ekonomi, antaranya adalah kebimbangan berkenaan siling hutang serta kenaikan inflasi.

Bagaimanapun, Ripple baru-baru ini menyertai Program Perintis e-HKD oleh Pihak Berkuasa Kewangan Hong Kong (HKMA) manakala bursa kripto seperti OKX dan Huobi pula sedang berada dalam proses memohon lesen untuk beroperasi di negara itu.

Suka dilaporkan bahawa pengumuman untuk membenarkan perdagangan runcit tersebut telah menyebabkan permintaan kripto China seperti Conflux (CFX) semakin meningkat.

Selain CFX, kripto China lain seperti Filecoin (FIL) dan EOS juga menyaksikan keuntungan mingguan sebanyak 7% sehingga 8%.

Berikutan Hong Kong akan melaksanakan perdagangan kripto runcit pada 1 Jun 2023, kripto tersebut berkemungkinan besar dapat menjana keuntungan lumayan pada masa hadapan berbanding aset digital lain.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat