Jangkaan Pengurangan Kadar Oleh The Fed Jadi Perhatian! Ini Kebarangkalian Terbaru ‘Trader’

601

Analisis dari UBS berpandangan US dolar biasanya menikmati keuntungan memberangsangkan pada bulan Mei, namun tahun ini dilihat sedikit berbeza.

“Mei secara sejarah merupakan bulan positif untuk US dolar: penunjuk secara bermusim kami mencadangkan bahawa permintaan untuk USD biasanya meningkat pada akhir April dan memuncak sekitar pertengahan Mei, dengan EUR, AUD dan NZD biasanya yang paling terkesan,” kata penganalisis di bank Swiss itu, dalam satu nota bertarikh 13 Mei.

Namun, US dolar hanya melihat sedikit dorongan setakat ini, kata UBS, yang secara intuitif selaras dengan kekurangan kecenderungan ‘jual pada Mei’ dalam ekuiti setakat ini. Walaupun pendapatan korporat yang baik dan perubahan dovish FOMC mungkin merupakan penjelasan utama, kami juga mendapati bahawa pulangan ekuiti negatif pada bulan Mei sebenarnya menjadi kurang lazim dalam 10 tahun terakhir, dengan hanya 2019 yang negatif.

Disisi lain, para pedagang pada hari Selasa mengurangkan pertaruhan bahawa Federal Reserve akan membuat pengurangan kadar faedah pertama pada bulan September selepas laporan kerajaan menunjukkan harga borong meningkat lebih daripada yang dijangkakan pada bulan April.

Selepas laporan PPI pada hari Selasa, pedagang melihat sekitar 60% peluang pengurangan kadar pada bulan September, berbanding dengan 64% kebarangkalian yang dilihat sebelum laporan tersebut.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat