Kemelesetan Ekonomi Tidak Dapat Dielakkan? BlackRock Tampil Beri Penjelasan!

835

Kejatuhan demi kejatuhan perbankan pemberi pinjaman mesra kripto Silicon Valley Bank (SVB) dan Signature bank mencetuskan semula risiko kemelesetan. Walau bagaimanapun, perjanjian penyelamatan Credit Suisse boleh membawa indikasi bahawa kemelesetan mungkin hampir. Bagaimanapun, eksekutif BlackRock memberi jaminan bahawa situasi kemelesetan mungkin ditangguhkan tetapi belum dapat dielakkan lagi.

Berdasarkan laporan, timbalan ketua pegawai pelaburan BlackRock Inc menyatakan bahawa pertumbuhan yang perlahan dan tekanan inflasi yang berterusan menunjukkan bahawa pasaran akan menyaksikan jurang besar antara pemenang dan mereka yang rugi.

Bagaimanapun, inflasi menunjukkan beberapa tanda reda selepas mencecah paras tertinggi bersejarah. Anggaran margin keuntungan global semakin merosot. Penganalisis menjangkakan bahawa pendapatan S&P 500 akan terkesan pada suku pertama.

Laporan itu menambah bahawa jangkaan setahun penuh telah terjejas namun, pakar strategi mengeluarkan amaran bahawa masih terdapat ruang untuk penurunan selanjutnya.

Setakat ini pihak berkuasa kewangan belum meletakkan larangan menyeluruh pada sektor aset kripto, Rizab Persekutuan, FDIC, dan OCC telah mengeluarkan panduan kepada bank mengenai risiko yang perlu diingat apabila berurusan dengan firma kripto.

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat