Kertas Rancangan Brexit Akan Diterbitkan Secepat Mungkin Oleh Kerajaan Britain!

80

Britain berkata pada Khamis bahawa mereka akan menerbitkan butiran rasmi dan mula mendapat kelulusan Parlimen bagi memulakan rundingan untuk keluar dari Kesatuan Eropah secara rasmi.

Supreme Court UK telah memutuskan pada Selasa bahawa May mesti mendapatkan kelulusan Parlimen sebelum beliau boleh memulakan Article 50. Menteri Brexit, David Davis juga menjanjikan perjanjian yang bersifat terus terang dalam masa beberapa hari lagi.

May berkata pada minggu lepas, Britain akan keluar dari blok dengan pelan yang terperinci.

Ramai juga ahli parlimen menggesa pelan Brexit dibentangkan secara formal termasuk menggariskan cadangan undang-undang oleh kerajaan pada masa akan datang. Pelan ini penting bagi memudahkan parlimen menjalankan penelitian yang lebih besar sebelum Brexit dicetuskan.

May berkata sebelum ini, kertas rancangan itu akan diterbitkan setelah mendapat permintaan dari Parlimen.

Justeru, kerajaan Britain akan menyediakan kertas rancangan tersebut berserta dengan pendirian tegas untuk keluar dari blok.

Buat masa ini, jurucakap May mengatakan bahawa keputusan masih tidak dibuat sama ada kertas tersebut akan didedahkan kepada umum serta dibahaskan. Walau bagaimanapun, kertas itu akan diterbitkan secepat mungkin.

Perkembangan Teknologi di dalam Bidang Kewangan Perlu Dikawal Selia Dengan Baik : Mark Carney

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat