Lain Macam! Pengasas Firma Kripto Muflis Ini Kata Duduk Penjara Seronok!

410

“Semoga berjaya, harapnya projek mereka menjadi la takut terciduk je lagi.”

Selepas Three Arrows Capital (3AC) runtuh semasa musim kejatuhan mata wang kripto, pengasasnya Su Zhu dan Kyle Davies yang sebelum ini berdiam diri selama berbulan-bulan telah muncul semula bersama projek aset digital baharu seperti pertukaran OPNX dan dana lindung nilai 3AC Ventures.

Memang tidak dinafikan Zhu dan Davies telah terlepas daripada dikenakan hukuman berat, tetapi mereka diharamkan selama beberapa tahun daripada melakukan aktiviti melibatkan pengurusan kewangan di Singapura.

Sungguhpun menghina mahkamah, Davies tidak menghabiskan masa di penjara sementara Zhu yang melakukan tugas selama tiga bulan di penjara sebelum disoal siasat dan dibebaskan telah berkata masanya di penjara sebenarnya sangat menyeronokkan.

Dalam podcast yang masih belum dikeluarkan, Su Zhu berpandangan bahawa tempohnya di penjara telah menyedarinya sebagai cara untuk berhubung semula dengan nenek moyangnya.

Zhu turut menemui cara untuk mengatasi kekurangan katil di penjara Singapura di mana ia mendedahkan penjara tidak menyediakan katil, jadi beliau menyuruh banduan tidur di atas lantai sama seperti di atas tikar tatami.

Rentetan itu, Zhu mendapati ia dapat bantu memampatkan tulang belakangnya susulan seiring waktu tidur dan waktu bangun yang ketat, perkara tersebut telah memberikannya tidur terbaik pernah dialami dalam hidupnya.

Sungguhpun keberadaan Zhu sekarang masih tidak diketahui, beliau didakwa berada di Dubai bersama Kyle Davies yang telah menjalankan usaha sama baharu untuk memberikan kembali kepada pelabur dana lindung nilai yang muflis.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat