Liku-Liku Menanti, Tuntutan Mahkamah XRP Belum “The End”!

614

“Jangan selesa sangat pelabur XRP, ada beberapa perkara perlu diselesaikan lagi.”

Memang tidak dinafikan pertempuran undang-undang antara Ripple (XRP) serta Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) akhirnya berpihak kepada aset digital tersebut, tetapi masalah undang-undang untuk defendan masih belum selesai.

Hal ini kerana SEC berkemungkinan memfailkan rayuan bagi keputusan diumumkan di mahkamah atas, oleh itu adalah penting untuk para pelabur mengetahui beberapa perkara yang akan berlaku pada masa hadapan dalam tuntutan mahkamah XRP.

Menurut Mr.Huber, penganalisis pro-XRP berkata bahawa tuntutan mahkamah XRP yang masih tidak selesai sepenuhnya dijangka akan mempunyai empat proses undang-undang berbeza, antaranya adalah Penyelesaian, Usul Menimbang Semula, Rayuan Interlokutori dan Rayuan Tetap.

Penyelesaian

Sekiranya pihak pilih untuk menyelesaikan kes itu, maka kos litigasi selanjutnya akan dielakkan. Di mana ia dapat menyerahkan hasil seperti memberikan kepastian dan potensi pulangan dalam perniagaan untuk defendan.

Usul Untuk Menimbang Semula

Tindakan tersebut akan menuntut pembalikan keputusan Summary Judgment yang diperintahkan oleh Hakim Analisa Torres, oleh itu ia akan menegaskan mahkamah buat kesilapan besar undang-undang dalam keputusannya.

Namun, hakim mahkamah daerah perlu menarik balik atau mengubah suai keputusannya jika langkah itu dibenarkan tetapi langkah tersebut harus difailkan dalam tempoh 14 hari pertama selepas pengumuman Summary Judgment iaitu 27 Julai 2023.

Rayuan Interlokutori

Rayuan itu adalah bertujuan untuk minta pembatalan keputusan tetapi mahkamah rayuan mesti bersetuju mendengar rayuan tersebut, bagaimanapun rayuan hanya diterima pakai dalam kes luar biasa yang perlu diisi sebelum 31 Ogos 2023.

Setakat penulisan ini, harga XRP tergelincir sebanyak 4.91% pada paras $0.69 dalam tempoh 24 jam lalu dengan modal pasaran $36 bilion seterusnya mencatatkan penyusutan sekitar 6.78% sepanjang minggu lepas.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat