Lumayan! Small Love Potion (SLP), Axie Infinity (AXS) Tawarkan Keuntungan Luar Biasa!

615

Ketika Axie Infinity (AXS) mencatatkan harga paras tertinggi sepanjang masa (ATH) $19.60 pada Jumaat lalu, Small Love Potion (SLP) juga tidak ketinggalan merekod keuntungan 102% daripada $0.127 ke paras tertinggi mingguan, $0.257.

Lonjakan SLP rupanya didorong oleh kemasukan ramai pengguna baru ke dunia permainan pertempuran digital haiwan peliharaan di dunia Axie Infinity.

Untuk pengetahuan, SLP merupakan token di ekosistem AXS yang dilombong melalui permainan sebagai ganjaran kepada penggunanya. SLP juga boleh digunakan sebagai matawang untuk membiakkan karakter yang berasaskan non-fungible token (NFT), dikenali sebagai Axies.

Salah satu punca peningkatan penyertaan permainan ini, yang dilihat secara luasnya menerima perhatian daripada pengguna Filipina, Venezuela, Cuba, Qatar dan Emiriah Arab Bersatu (UAE) adalah disebabkan oleh faktor ekonomi yang merundum.

Berdasarkan pemerhatian salah seorang pengguna Twitter, Darren Lau, keuntungan yang diraih melalui farming SLP jauh lebih tinggi daripada graduan Malaysia yang bekerja.

Namun, tidak pasti sejauh mana prestasi SLP dapat bertahan sejajar dengan pertumbuhan Axie Infinity.

Pada masa yang sama, lebih menguntungkan jika ada pengguna Axie Infinity yang menerima karakter luar biasa, ‘Mystic Axie’ hasil pembiakan yang kini didagangkan sekitar 30 ETH. Manakala plot tanah genesis di Axie Universe mampu didagangkan bermula 270 ETH sehingga 888 ETH!

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat